IMPRESIVNA POBJEDA

Rovinjski profesionalni boksač svladao Britanca i zaprosio djevojku: Sad želim borbu protiv Hrgovića u Hrvatskoj, PO MOGUĆNOSTI U PULSKOJ ARENI

Rekao sam Hrgoviću uživo da želim borbu s njim i da me pritom ne zanima novac, već da je moja cijena da taj meč organiziramo u Hrvatskoj. Ponudio sam mu tri lokacije, Poljud, Maksimir i pulsku Arenu koja mi je najdraža, kaže Babić

| Autor: Roberto CAR
Uputio čak 438 udaraca - Alen Babić i Mark Bennett

Uputio čak 438 udaraca - Alen Babić i Mark Bennett


Rovinjski profesionalni boksač Alen "Savage" Babić upisao je u subotu dvostruku pobjedu. Prvo je u ringu, u Mathcroomovom Fight Campu na imanju Eddieja Hearna u engleskom Brentwoodu, sudačkim prekidom pobijedio Britanca Marka Bennetta, a potom je, prema vlastitom priznanju, odigrao puno zahtjevniju "borbu" zaprosivši svoju djevojku Klaru.

Dan za pamćenje

Bio je to dan za pamćenje, ne samo zato što je prvi puta "bez majice" morao boksati čak pet rundi da bi nastavio impresivan pobjednički put. Osam susreta, osam pobjeda. I svih osam prekidom.

- Jako sam zadovoljan svojim nastupom. Bio sam ljut prije meča jer me udario u nos i želio sam ga kazniti bez respekta. Međutim, ohladio sam se dvije sekunde nakon meča. Zaslužio je moje poštovanje jer je prošao kaos u ringu, kaže nam Babić, dodavši nevjerojatnu brojku udaraca koja se sručila na "jadnog" Benneta. - Izračunali su da sam u tih pet rundi uputio čak 438 udaraca, a više od pola ih je sjelo na pravo mjesto. Inače, kad udaram i jedan je udarac dovoljan da suparnik "legne". S obzirom na to da smo boksali s malim rukavicama zbog čega se snaga udarca još više osjeti, iskreno, nisam ga smatrao ni blizu toliko jakim kao što se pokazao u ringu izdržavši sve te batine. Usto, bio je teži čak 32 kilograma od mene, ali nije mu pomoglo. Ipak, ovo je bio prvi put da mi je neki suparnik prošao treću rundu. Prekid je stigao krajem pete.

Babiću je ovo bila druga ovogodišnja pobjeda, koja je pokazala da se nevjerojatno brzo oporavio nakon operacije ramena. No, tu je impresivnu borbu u drugi plan stavila "borba" nakon proglašenja pobjednika.

- Ta je pobjeda bila još bolja. Ujedno sam to planirao puno duže nego što sam se pripremao za meč s Bennettom. Možda nije korektno reći, ali postoje klase boksača, a Bennett to, ipak, nije. I zato sam znao da me tek nakon meča čeka ona prava "borba". Ona s puno više stresa, jer nisam znao hoću li pobijediti ili se osramotiti. Ispalo je savršeno, Klara je rekla "Da". A dogodilo se spontano. Klara i ja smo zajedno pet godina. Zapravo, točno 15. kolovoza će biti pet godina i budući da ja sve u životu radim spontano, osjetio sam da je sad bilo pravo vrijeme za ovaj korak. Vjenčanje? Nismo još ništa planirali. Kad osjetimo da je došao pravi trenutak, odlučit ćemo se za taj korak. I vjenčati se u Rovinju. Nema ljepšeg mjesta na svijetu za vjenčanje, ističe Babić.

Boksački spektakl

I nije mu Istra u mislima samo kad se spominje vjenčanje. Svojedobno je svog "prijatelja" Filipa Hrgovića izazvao na dvoboj u pulskoj Areni.

- Ostajem pri tome. Rekao sam Hrgoviću uživo da želim borbu s njim i da me pritom ne zanima novac, već da je moja cijena da taj meč organiziramo u Hrvatskoj. Ne treba mi novac, to je za naše ljude. Ponudio sam mu tri lokacije, Poljud, Maksimir i pulsku Arenu koja mi je najdraža. Ipak mi je to najbliže domu. Rođen sam u Istri, tu sam dugo živio i puno bi mi značilo da dovedem taj boksački spektakl u Istru. Radim intenzivno na tome, stalno se nudim. Međutim, on stalno odbija tu borbu. To je po meni loše. Zašto ne bi jednu takvu borbu odradili doma? Gledam to kao poklon Hrvatskoj. Da se mladi zainteresiraju za boks, da dignemo ovaj plemeniti sport na višu razinu. Spreman sam boriti sutra, samo se njega čeka, ponovno je Babić bacio rukavicu izazova Hrgoviću.

Babić vs. Hrgović u pulskoj Areni? Bio bi to boksački spektakl dostojan tako profinjenog mjesta kojeg je svojevremeno i legendarni Mate Parlov počastio svojim nastupom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum