ATLETIKA

Pulska Istra odradila dvije trećine nikad kraće sezone na otvorenom: ZLATO I PET BRONCI S DVA DRŽAVNA PRVENSTVA

| Autor: Roberto CAR

Lucija Višković je očekivano osvojila mlađejuniorsku titulu na 800 metara. Uz pet bronci s mlađekadetskog i kadetskog prvenstva, očekujemo još samo nastup Marka Trivanovića na juniorskom prvenstvu ovog vikenda i potom idemo na stanku, rekla je trenerica Jasna Bolić

Ovogodišnju atletsku sezonu na otvorenom obilježila je pandemija koronavirusa. Velika većina natjecanja, posebno međunarodnih, je otkazana, pa su se hrvatski atletičari i atletičarke uglavnom okrenuli kratkoj domaćoj sezoni. U pulskoj Istri su dosad odradili dva državna prvenstva, osvojivši šest medalja, zlato i pet bronci, a nastupit će još samo na juniorskom prvenstvu. Stanka zbog pandemije, kratke pripreme i državna prvenstva ugurana u mjesec dana, zbilja su kluba s Verude i njegove glavne trenerice Jasne Bolić koja je sa suradnicima u hodu mijenjala planove, kako treninga, tako i nastupa.

- Ukupno smo trenirali oko mjesec i pol dana uoči prvih natjecanja. Neki su pritom trenirali malo dulje, neki malo kraće. Prvi su državno prvenstvo imali mlađi kadeti i kadeti, potom mlađi juniori, a predstojećeg vikenda idemo na juniorsko prvenstvo Hrvatske i s time bi zaključili ovo razdoblje, rekla je glavna trenerica Istre Jasna Bolić.

Atletičari i atletičarke Istre osvojili su pet brončanih medalja na mlađekadetskom i kadetskom prvenstvu Hrvatske.

- Klinci su bili odlični, borili su se i izvukli maksimum od onoga što su mogli, s obzirom na cijelu situaciju i činjenicu da u jednom razdoblju nismo mogli trenirati. Trenirali jesu, individulano, sljedeći treninge koje smo im slali putem mobitela, ali nisu bili pod nadzorom trenera, već su uglavnom radili uz roditelje. Trčkarali s njima. Pokušali su s roditeljima ispuniti sve treninge koje smo im Siniša Ivanković i ja slali. Pozitivno je što su nam se svi članovi vratili nakon te stanke zbog koronavirusa. Dapače, jedva su dočekali da se vrate na stadion, na treninge. Taj nastup na državnom prvenstvu bio im je dodatni motiv, nastavila je trenerica Bolić.

Od pet bronci, dvije su stigle u štafetama. Što znači da u Istri imaju cijelu ekipu sprintera u tim mlađim kategorijama.

- Tako je. Dva su člana štafete u mojoj grupi, a dva su sprintera kod Siniše. Trojica su mlađi kadeti, dok je Ivan Jugovac još limač, ali ne zaostaje za njima. Dapače, super je natjecatelj i očekuje ga lijepa budućnost u atletici. Osim štafeta, medalje su osvojili i Marian Grbin na 400 metara, Noa Pliško u dalju i Niko Hošnjak. Niko je trčao prvi puta na tisuću metara i osvojio broncu. On je sa sprinta prešao kod mene, na srednje pruge i ta polugodišnja suradnja donijela je prvi plod. Ovo mu je nakon dvoranskog dijela sezone bilo prvo natjecanje na otvorenom i odmah je osvojio medalju. Čak je potom išao i na mlađejuniorsko gdje je trčao na 400 i 800 metara. Zaslužio je to jer se stvarno trudi na treninzima.

Mlađejuniorsko prvenstvo Hrvatske donijelo je pulskom klubu zlato na 800 metara, zaslugom Lucije Višković. Dvoranska prvakinja Hrvatske na toj dionici i brončana s dvoranskog prvenstva Balkana, nije imala problema da potvrdi da je najbolja u državi i na otvorenom.

- Lucija je očekivano osvojila titulu na 800 metara. Kako smo se dogovorile, tako je i odradila trku. Nismo išli na neki jači rezultat, već isključivo na plasman, na pobjedu.Znali smo da nakon ovako kratkih priprema nitko neće moći ići na neki jači rezultat. Doista, kad se pogledaju ostvareni rezultati, vidi se da je ovo bila po svemu vrlo neobična sezona. Stanka je ostavila traga. No, Lucija je i tu iznimka, jer je ona vrlo savjesna i odradila je sve treninge po planu. Čak i u onom razdoblju kad je sama trenirala. Zato je sad išla na zasluženu stanku. Da se malo okupa, da uživa i potom ćemo u kolovozu krenuti s bazom za drugi dio sezone. Naravno, ukoliko bude natjecanja, jer je virus ponovno uzeo maha tako da ne znamo hoće li biti međunarodnih natjecanja. Lucija je odradila jako dobru dvoransku sezonu, sad je osvojila naslov i nisam je željela opterećivati nastupima na juniorskom prvenstvu. Neka se odmori. Treba nekad stati, podvući crtu.

Predstojećeg vikenda na rasporedu je juniorsko prvenstvo Hrvatske.

Iz našeg će kluba nastupiti samo Mark Trivanović. Očekivanja? Od Marka očekujem dosta. Neću reći medalju, da ga ne ureknekm, ali on je odlično trenirao uz sve one probleme koje mu je donijela državna matura. Po štoperici, on bi trebao istrčati na razini osobnih rekorda i na 400 (51.08) i na 800 metara (1:55.52). Ovo će nam biti posljednje ljetno natjecanje. Zapravo, bit će potom još i seniorsko prvenstvo, ali mi smo u klubu odlučili da nećemo ići, već ćemo uzeti stanku od skoro mjesec dana.   S time bi zaključili ovaj dio sezone i potom krenuli s treninzima za drugi dio, zaključila je Bolić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater