MEČ U ÖREBRU 10. SRPNJA

PULJANIN MARKO ČALIĆ USKORO SE VRAĆA PROFESIONALNIM BORBAMA Na Martyniuka gledam kao na usputnu stanicu prema nekom boljem i jačem meču s pravim protivnikom

Čvrst je i srčan borac koji se, kad uđe u ring, želi boriti, ali koliko god on dobar bio, vjerujem da ga mogu svladati bez većih problema, rekao je Čalić

| Autor: Ivica CEROVAC
Spreman za povratak pobjedama - Marko Čalić (Snimio Dejan Štifanić)

Spreman za povratak pobjedama - Marko Čalić (Snimio Dejan Štifanić)


Pulski boksač Marko Čalić vraća se u ring. Svoju 13. profesionalnu borbu 33-godišnji Čalić će odraditi 10. srpnja u švedskom Örebru, na borilačkoj priredbi "Fight-Life 7 - Battle of Sweden", a protivnik će mu biti Pawel Martyniuk, Poljak rođen u Ukrajini. Čalićev dosadašnji skor u mečevima bez majice je 11 pobjeda i jedan poraz, dok njegov vršnjak Martyniuk svoju desetu borbu dočekuje s omjerom od četiri pobjede i pet poraza.

- Martyniuk je definitivno bolji boksač od rezultata koje je dosad ostvario u svojoj profesionalnoj karijeri. Tipični je predstavnik poljske škole boksa, dešnjak s finom tehnikom. Čvrst je i srčan borac koji se, kad uđe u ring, želi boriti te se trenutačno nalazi u nizu od tri pobjede, ali koliko god on dobar bio, vjerujem da ga mogu svladati bez većih problema. Ne želim ga niti najmanje podcijeniti, ali na Martyniuka gledam kao na usputnu stanicu prema nekom boljem i jačem meču s pravim protivnikom, rekao je Marko Čalić.

Borba je dogovorena u šest rundi i po "catchweight" pravilima do 81 kg, a Čalić će je dočekati s pauzom od devet mjeseci. Posljednji put pulski se profesionalac popeo u ring 4. listopada u engleskom Milton Keynesu, gdje mu je domaći boksač Joshua Buatsi prekinuo niz od 11 uzastopnih pobjeda. Odlična borba okončana je prekidom u sedmoj rundi, uvjetovanim višestrukim prijelomom gornje vilice i jagodične kosti pulskog boksača. Zbog tih je ozljeda Čalić po povratku u Hrvatsku operiran u Klinici za kirurgiju na riječkom Sušaku te je neko vrijeme morao izbivati iz dvorane.

- Ugrađene su mi dvije pločice koje i dan-danas nosim te ih neću niti vaditi. Liječnik mi je nakon operacije rekao da naredna dva-tri mjeseca ne smijem primiti nikakav udarac u glavu, dok to područje ne zacijeli i toga sam se pridržavao. Vratio sam se treninzima relativno brzo, ali radio sam isključivo na fizičkoj spremi, dok su sparinzi došli na red kasnije. Odlično se osjećam te mogu reći da je ozljeda stvar prošlosti. Znam nekad na tom području "osjetiti" promjenu vremena, ali sve drugo je u najboljem redu, istaknuo je Čalić. - Želio sam se ranije vratiti boksu, ali koronavirus je sve poremetio i već su mi dva dogovorena meča otkazana. Nadam se da će treća biti sreća, jer sam se zaželio borbe i jedva čekam da opet uđem u ring. Dosadašnji dio priprema odradio sam u Puli, gdje sam u dva navrata sparirao po četiri runde s poluteškašem Kristjanom Kocjanijem, slovenskim reprezentativcem koji se pripremao za U-22 Europsko prvenstvo. Dogovaram još neke sparinge, a onda odlazim za Švedsku gdje ću odraditi završnih desetak dana priprema i dočekati meč.

Poraz od Buatsija, tvrdi Čalić, nije na njega ostavio nikakve posljedice, kako na fizičkom, tako ni na psihičkom planu.

- Najvažnije u cijeloj toj priči je da sam pružio dobru borbu s kojom su bili oduševljeni svi oni koji su je gledali, na čelu s najvećim svjetskim promotorom Eddieom Hearnom. Ispalo je da sam s tim porazom dobio više nego sa svim prijašnjim pobjedama, jer sam si s njim napravio neko ime te su me zapazili ljudi koji puno znače u boksu i koji sada znaju za mene. Stoga na taj poraz gledam pozitivno, a da me tijekom ove stanke nisu zaboravili svjedoči i činjenica da me prije 20-ak dana iz Engleske nazvao jedan tamošnji sportski novinar te sa mnom napravio video intervju, otkrio nam je Čalić. - S druge strane, jak sam u glavi i taj poraz nije ostavio na meni nikakvog traga niti će utjecati na moju izvedbu u Örebru. Pružit ću dobar meč, uvjeren sam u to i vratiti se pobjedama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum