ISTRA 1961

Puljani u Medulinu odigrali međusobnu utakmicu u kojoj su "žuti" svladali "plave: Petar Rubić presudio s "bijele točke"

| Autor: Ivica CEROVAC
Petar Rubić (Neven LAZAREVIĆ)

Susret je bio vjerna preslika igre pulskog prvoligaša ove sezone, s već poslovičnom nepreciznošću u napadu i uz par pogrešaka u obrani koje će kvalitetniji suparnici znati iskoristiti, a kod onih drugih će proći nekažnjeno

Željeli su u taboru Istre 1961 stanku u prvenstvu uzrokovanu reprezentativnim obvezama upotpuniti prijateljskim ogledom. No, na "Drosini" se nisu uspjeli dogovoriti s Venecijom i Veronom, kao ni sa slovenskim Aluminijem, a zbog poplavljenog maksimirskog terena propao je i sraz s kombiniranom momčadi Dinama te je treneru Ivanu Prelecu preostalo samo okupiti sve svoje pulene, polovici od njih podijeliti markere i upriličiti međusobnu utakmicu, što je u konačnici i napravio. 

Sane i Maganjić

Igralo se jučer u Medulinu, na igralištu s umjetnom travom dvaput po 30 minuta, a izostala su samo trojica reprezentativaca (Mario Ćuže, Agron Rufati, Denis Bušnja) i trojica koja zbog zdravstvenih tegoba po svemu sudeći ove godine više neće zaigrati (Adrian Fuentes, Rafa Paez, Mario Munivrana). Sat vremena u potpunosti su odradili i rekonvalescenti Arona Sane i Josip Maganjić, ali ono što su pritom prikazali u ovom je trenutku još uvijek poprilično daleko od zahtjeva prvoligaškog nogometa.

Duga pauza se kod Sanea zna reflektirati kroz povremeni grč na njegovom licu, ali lijepo ga je bilo opet vidjeti na terenu, ako ni zbog čega drugog, onda zbog zarazne pozitive koju taj dečko širi oko sebe. S druge strane, Maganjić je s nekoliko poteza ukazao zašto ga je Fiorentina dovela u svoje redove, ali on je u ovom trenutku na fizičkom planu dvije razine ispod svojih suigrača i dovoljne su dvije povezane akcije s par sprintova, da poslije toga nekadašnji mladi hrvatski reprezentativac pet minuta diše na škrge.

Kako ni s njima dvojicom Prelec nije mogao posložiti dvije momčadi, morao je nešto "posuditi" od juniora. No, problem je predstavljala činjenica što su juniori jučer, također u Medulinu, imali prvenstveni susret sa Sesvetama i stoga je izbor pao na Stanića i Shehua. Prvi zbog crvenog kartona dobivenog u prošlom kolu nije imao pravo nastupa, a potonji se u ovom trenutku ne nalazi u prvom planu i stoga su idealno poslužili da Prelec zaokruži brojku od 22 igrača koji su bili akteri međusobnog ogleda.

Momčadi su bile podjednake snage, obje su bile posložene u 4-3-3 formaciji i na kraju su "žuti" svladali "plave" pogotkom kojeg je s "bijele točke" postigao Petar Rubić. Susret je bio vjerna preslika igre pulskog prvoligaša ove sezone, s već poslovičnom nepreciznošću u napadu i uz par pogrešaka u obrani koje će kvalitetniji suparnici znati iskoristiti, a kod onih drugih će proći nekažnjeno. "Žuti" su bili konkretniji u završnici, stvarali šanse i samo zahvaljujući raspoloženom Majkiću nisu stigli do pogotka iz igre. No, isto su tako i suparnicima svojim greškama nudili prilike da ih ugroze, ali ovi te poklone nisu znali iskoristiti.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater