ISTRA 1961

FOTO / PULJANI PRESELILI U NOVU BAZU. Osnaženi "zeleno-žuti" počeli trenirati u Balama

Od 19 sati "zeleno-žuta" prva momčad odradila trening na travnatom terenu u Balama u sklopu priprema za nadolazeće prvenstvo. Trenera Gonzala Garciju i suradnike te igrače dočekao je obnovljen travnati teren i obnovljen objekt u kojem su svlačionice, manja sala za sastanke, prostorija medicinske službe i dva kontejnera za opremu za treniranje. No, to je samo početna faza ovog višemilijunskog projekta jer idejni projekt nogometnog kampusa predviđa izgradnju četiri nogometna igrališta

| Autor: Goran ROJNIĆ


Večeras je počela nova era Istre 1961. Od 19 sati "zeleno-žuta" prva momčad počela je svoj trening u sklopu priprema za nadolazeće prvenstvo SuperSportHNL-a na travnatom terenu u Balama. Trenera Gonzala Garciju i suradnike te igrače dočekao je obnovljen travnati teren i obnovljen objekt u kojem su svlačionice, manja sala za sastanke, prostorija medicinske službe i dva kontejnera za opremu za treniranje. No, to je samo početna faza ovog višemilijunskog projekta jer idejni projekt nogometnog kampusa predviđa izgradnju četiri nogometna igrališta, od kojih bi dva bila s prirodnom travom, dok bi druga dva imala umjetni travnjak. Osim terena, planirana je izgradnja i ostalih bitnih sadržaja, poput tribina, svlačionica, klupskih prostorija, teretane, ambulante i ostalih sadržaja povezanih s razvojem nogometnog pogona svih kategorija.

Do sada je pulski klub, kako nam je nedavno službeno potvrđeno, utrošio samo na obnovu spomenutog dijela oko 75 tisuća eura, dakle oko pola milijuna kuna, a odnosilo se to na renoviranje postojećeg objekta, popravljanje postojećih terena, materijal, strojeve i druge potrebne stvari.

Spomenuti tereni s prirodnom travom su, ustvari, već postojeći glavni i pomoćni teren u Balama, dok bi se dva s umjetnom travom izgradila u drugoj fazi. Upravo postojeći tereni s prirodnom travom bili su fokus dosadašnjih radova, odnosno obnove pulskog kluba da bi što prije spremni dočekali prvu momčad "zeleno-žutih". Na Bale su se čelnici Istre 1961 odlučili nakon što u Puli nije bilo adekvatnih lokacija, osim Marsovog polja, kao i stalnih promjena mišljenja gradonačelnika Filipa Zoričića. Stoga je pulski klub otišao u općinu udaljenu 20-ak kilometara, koja ga je dočekala raširenih ruku i čiji načelnik Edi Pastrovicchio sve rješava promptno.

- Istra 1961 je prebacila treninge svoje prve momčadi kod nas, nakon što je uredila postojeće igralište i objekt. S naše strane je u pripremi tekst natječaja "za stalno" koji će se naći na jednoj od skorašnjih sjednica Općinskog vijeća, a poznato mi je da se izrađuje i idejni projekt nogometnog kampa, rekao nam je načelnik Općine Bale, zadovoljan što se ostvaruje sve što je Općina dogovorila s pulskim klubom. - Za sada smo stvarno zadovoljni suradnjom. Treba znati da je naše igrališta posljednjih godina bilo neiskorišteno, samim time bilo je na trošak Općine, a sada je njegovo održavanje u cijelosti preuzeo klub i na njemu će biti aktivnosti. Privući će to roditelje, pogotovo našu djecu koja će vidjeti rad prvoligaša, nadam se da će ih to i potaknuti da se bave sportom. Da o potrošnji u našim ugostiteljskim objektima i drugim sadržajima i ne govorim. Ovaj projekt je nama od interesa.

Peti mladi reprezentativac doveden na "Drosinu" ovog ljeta (Antovski) definitivno je pozitivna priča, ali jednako je tako jasno da pulskoj momčadi nedostaje kvalitetnih iskusnih igrača, pored kojih mladi talenti sasvim sigurno bolje i brže stasaju. A takve igrače, čini se, Istra 1961 će dovesti tek pred kraj prijelaznog roka, koji traje do konca kolovoza.

No, iz kluba je potvrđeno da se vode pregovori s iskusnijim stoperom, veznim, krilom i špicom, a pregovori su se intenzivirali nakon što su propali oni s agentom veznjaka Facuda Caseresa, koji je sve dalje povratku na Drosinu. Velika želja Puljana i trenera Garcije očito neće ponovno u Pulu nakon što je njegov agent povećao zahtjeve, koje realno Istra 1961 ne može ispuniti (financije). Upravo zato je potreba za iskusnim kvalitetnim igračima, što je potvrdila i provjera protiv Opatije, intenzivirala pregovore s igračima koji bi podigli kvalitetu "zeleno-žute" momčadi.

Upravo stoga se sve više počeo spominjati ljubimac pulske nogometne javnosti i igrač koji je ostavio veliki trag u zeleno-žutom dresu. Dejan Radonjić želja je svakog pulskog navijača, igrač koji je svojim golovima oduševljavao "Drosinu" i napadač koji garantira bodove. Kapetan Slavko Blagojević je prije par dana za naš list, kroz šalu, najavio njegov mogući povratak, a pulski klub stupio je u kontakt s Radonjićem s obzirom da mu u Kini ističe ugovor za desetak dana, no ima ponudu za novi, sasvim sigurno puno unosniji. Uostalom, Radonjić zasigurno može birati puno bolju ponudu od pulske. No, jednako tako Pula bi za njega sasvim sigurno bila emotivna priča jer upravo ga je Igor Pamić s "Drosine" izbacio u orbitu i nekadašnjeg perspektivnog omladinskog igrača Bayerna pretvorio u napadačku "zvijer" koja je iz tvornice oružja osigurala egzistenciju sebi i obitelji u inozemstvu. Navijači ga obožavaju, poznaje okruženje i nema sumnje da bi to bilo pojačanje kakvo se moglo samo sanjati. Stoga se pulski navijači mogu nadati povratku napadača koji nikog ne ostavlja ravnodušnim, barem dok se ne potvrdi suprotno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini