BOĆANJE

PRVENSTVO HRVATSKE ZA OSOBE S INVALIDITETOM: Uspjeh boćara Istrijane u Splitu

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Na pojedinačnom prvom i drugom kolu Prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom, koje se održavalo od 28. veljače do 1. ožujka u Splitu, zapažene rezultate ostvarili su članovi Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Istarske županije Istrijana - Zoran Peruško, Davor Komar i Melisa Osmanović.

Peruško je savladao je svoje protivnike iz Velike Gorice i Varaždina, Osmanović je ostvarila je najveći skor prvenstva, pobijedivši varaždinskog Boćara, a slavila je protiv igrača iz Osijeka i Slavonskog Broda, dok je Davor Komar s četiri pobjede pokazao zašto je najtrofejniji hrvatski boćar i prvi hrvatski boćar kandidat za Paraolimpijske igre u Tokiju, napominju iz Kluba.

Prvenstvo organiziraju Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski savez boćanja osoba s invaliditetom, a sljedeća kola održavaju se u Varaždinu (svibanj), Velikoj Gorici (lipanj), Požegi (rujan) i Slavonskom Brodu (listopad), gdje će uslijediti i proglašenje najboljih boćara Hrvatske pojedinačno.

Reprezentativac Davor Komar nastupit će na Otvorenom svjetskom prvenstvu ove godine u Kanadi (World Open Boccia). Plasirao kao 12. igrač svijeta, osvojivši broncu lani u Hong Kongu, također na Otvorenom svjetskom prvenstvu. Komarov konačni plasman bit će poznat nakon što nastupi na Paraolimpijskim igrama u Tokiju u svibnju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter