LONDON

Princ William kritizirao Superligu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Engleskog nogometnog saveza (FA) princ William kritizirao je pokretanje Superlige kazavši da dijeli zabrinutost navijača zbog te ideje.

"Sada više nego ikad moramo zaštititi cijelu nogometnu zajednicu, od najviše razine do najnižih nivoa - i vrijednosti natjecanja i pravičnosti u svojoj srži", napisao je vojvoda od Cambridgea, koji je i ujedno i predsjednik engleskog Nogometnog saveza (The FA) na Twitteru.

"Dijelim zabrinutost obožavatelja zbog predložene Superlige i štete koju riskira na igri koju volimo", dodao je tweet.

Podsjetimo 12 bogatih europskih klubova postiglo je dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova.

U novom natjecanju sudjelovali bi španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter.

Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči te premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini