RIDE YOUR LIMITS

PREDSTAVLJENA NOVA BICIKLISTIČKA MANIFESTACIJA "ISTRIA300": U Poreču u tisuću profesionalnih i rekreativnih biciklista

| Autor: Aleta BRATTONI
S predstavljanja manifestacije

S predstavljanja manifestacije


Izabrali smo Istru jer ona nudi idealne uvjete za biciklizam. Rute obuhvaćaju prekrasna mjesta, odličnu infrastrukturu, kao i sadržaje namijenjene biciklistima. Osim toga samu destinaciju čine i njezini ljudi, a cjelokupni će dojam sudionicima osigurati nezaboravno biciklističko iskustvo, rekao je direktor utrke Vladimir Miholjević

Sa startnom i završnom linijom u Poreču u listopadu sljedeće godine održat će se nova biciklistička manifestacija "Istria300", koja će u Poreč dovesti čak 1.000 profesionalnih i biciklista rekreativaca koji će voziti Istrom, najavljeno je ove srijede u Valamarovom hotelu "Diamant".

Posebnost, a time i jedinstvenost ove biciklističke manifestacije krije se iza njenog gesla koji glasi "Ride your limits". Naime, sudionici neće morati u samome startu znati koju će dionicu prijeći, već će tijekom vožnje moći odabrati željenu udaljenost od ponuđenih tri. Vozit će se tako stazama u duljini od 155, 235 i maksimalnih 300 kilometara.

Osim utrke, u sklopu manifestacije će u Poreču od 8. od 11. listopada biti organiziran Istria300 Expo koji će posjetiteljima i sudionicima nuditi pregršt noviteta iz biciklističke industrije. Izuzev sportskih sadržaja bit će organizirana brojna zanimljiva predavanja renomiranih biciklističkih trenera i nutricionista iz World Tour biciklističkih ekipa.

Ovu međunarodnu biciklističku manifestaciju organiziraju Vladimir Miholjević, bivši hrvatski biciklist i Julius Rupitsch, organizator prestižne brdske utrke Großglockner Berglauf u Austriji.

- Izabrali smo Istru jer ona nudi idealne uvjete za biciklizam. Rute obuhvaćaju prekrasna mjesta, odličnu infrastrukturu, kao i sadržaje namijenjene biciklistima. Osim toga, samu destinaciju čine i njezini ljudi, a cjelokupni će dojam sudionicima osigurati nezaboravno biciklističko iskustvo, naveo je direktor utrke Vladimir Miholjević te dodaje kako Istra obiluje prirodnim ljepotama, pa čak ni ovim rutama nisu obuhvaćene sve, što ostavlja prostor za planove u budućnosti. Također, ističe kako nema puno mjesta na svijetu gdje se 300 kilometara može odvoziti po zatvorenim cestama.

Organizatori su tako pred sebe postavili najviše standarde u organizaciji biciklističkih događanja, a želja im je da sportaši i biciklizam profitiraju u najvećoj mogućoj mjeri.

Gradonačelnik grada domaćina, Loris Peršurić, tom je prilikom naveo kako vjeruje da će listopad sljedeće godine biti uistinu aktivan mjesec jer je stvoren još jedan motiv dolaska posjetitelja, čime se produžuje turistička sezona.

S navedenim se složio i direktor TZ Poreča, Nenad Velenik dodavši kako Poreč svakako želi postati i baza za pripreme različitih profila sportaša i različitih sportova, poput rukometa, nogometa, ali i biciklizma.

U razvoj bike turizma aktivno je uključena i Valamar Riviera sa svojim istarskim destinacijama Poreč i Rabac.

- Smatramo da su glavne poluge za razvoj bike turizma kreacija sadržaja i ponude za cikloturiste. Konfiguracija terena u Istri, odlična infrastruktura i sadržaji naših hotela prilagođeni aktivnim gostima i profesionalnim sportašima podloga su razvoja sjajne cikloturističke ponude. U Valamar Rivieri strateški razvijamo destinacije u kojima poslujemo koristeći svoje resurse i njihov puni potencijal kako bismo gostima ponudili upravo ono što traže, rekao je Davor Brenko, potpredsjednik za prodaju i marketing u Valamar Rivieri koja podržava ovaj veliki projekt.

Također, Brenko dodaje kako potpuno opremljen bike centar koji se trenutno nalazi u Rapcu planiraju otvoriti i u Poreču sljedeće godine. Spomenimo i kako je službeni partner ove manifestacije svjetski poznata biciklistička ekipa Israel Cycling Academy iz Tel Aviva koja broji čak 29 pobjeda samo ove godine, a specifična je po tome što okuplja članove različitih nacionalnosti.

"Imate odličnu konfiguraciju staza, prekrasno more i odličnu klimu i zato smo ponosan partner manifestacije. No posebno se veselimo boravku u Istri te izvrsnom tretmanu u Valamar Diamant Hotelu kao temelju odlaska na trening kamp u Izrael. U uspjeh projekta vjerujemo jednako kao i organizator s obzirom na prelijepu destinaciju, odličnu uslugu i organizacijske reference u koje smo se uvjerili u četiri nastupa na Touru of Croatia i ovogodišnjem CRO Raceu", izjavio je Kjell Carlström, direktor ekipe Israel Cycling Academy.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini