NAJNOVIJEISTRA 1961

POVRATNIK MEĐU "ZELENO-ŽUTE" Šime Gržan: Dočekali su me novi vlasnici kluba i novi travnjak na "Drosini"!

| Autor: Roberto CAR
PRILAGODBA NEĆE BITI PROBLEM - Šime Gržan (Dejan ŠTIFANIĆ)

Čim sam došao u Pulu, odveli su me na teren da vidim kako se promijenio. Sad je kao tepih. Prije dvije godine travnjak "Drosine" je bio veliki problem. Bilo je razdoblja kad je bio dobar, ali kad je padala kiša, bilo je problema. Najveća promjena su definitivno taj "tepih" i novi vlasnici, kaže Gržan

Dvije godine kasnije, eto ga na istom mjestu. Šime Gržan vratio se na "Drosinu". Vratio se i ponovno obukao zeleno-žuti dres, kojeg je posljednji put obukao u srpnju prije dvije godine protiv Osijeka. Kad je saznao za mogućnost povratka u Istru 1961 25-godišnji krilni igrač nije dvojio ni trenutka.

- Prva pomisao bila mi je da se želim vratiti. Imao sam i druge ponude, ali sam ih odbio i čekao da se realizira ovaj povratak u Istru 1961. Otkako sam napustio Pulu imao sam poprilično turbulentno razdoblje, donio sam neke krive odluke i završilo je tako kako je završilo. To je jedna životna lekcija, učiš dok si živ. A najbolje se nauči na vlastitim greškama. Najviše boli, ali najviše i zapamtiš. Nadam se da se više neće ponavljati, rekao je Šime Gržan.

Između odlaska i povratka u Pulu igrao je za dva kluba, Zrinjski iz Mostara i GOŠK iz Gabele.

- Premijer liga BiH je vrlo zahtjevna, posebno se igrači sa strane teško prilagođavaju. Tamo igraju slabiji igrači, ali je teže igrati nego u HNL-u. Puno je i do uvjeta koji tamo vladaju, a ni općenito situacija u BiH nije bajna. Dobro da sam i to prošao, da malo očvrsnem. Uostalom i Modrić je to prošao. Kad to prođeš, možeš igrati gdje god hoćeš.

Pulska uprava sad dovodi igrače koji imaju kontinuitet igara, a to je slučaj i s Gržanom.

- Protekle sam polusezone prešao u GOŠK iz Gabele na nagovor Mate Neretljaka s kojim sam još igrao u Zadru. Tražio je da im pomognem, a rekao je da će i meni dobro doći. Nije mi sigurno odmoglo, odigrao sam 12 utakmica i u Istru 1961 se vratio s kontinuitetom igara. Odmorio sam se 10-ak dana i poslije toga sam trenirao, spremao se i čekao transfer.

Po povratku u Pulu i u redove pulskog nogometnog prvoligaša dočekale su ga i dvije novosti.

- Dočekali su me novi vlasnici kluba i novi travnjak na "Drosini"! Čim sam došao, odveli su me na teren da vidim kako se promijenio. Sad je kao tepih. Prije dvije godine travnjak "Drosine" je bio veliki problem. Bilo je razdoblja kad je bio dobar, ali kad je padala kiša, bilo je problema. Najveća promjena su definitivno taj "tepih" i novi vlasnici.

Gržan u Puli pamti brojne lijepe stvari, ali na koncu je morao otići iz kluba zbog nagomilanog duga.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam