BOĆANJE

POREČANI NA FINAL FOUR Benolić pogodio balin za veliko porečko slavlje, Puljani poraženi u Francuskoj

| Autor: Boris VIDULIN

O plasmanu je odlučivalo zadnje bacanje jer je isteklo vrijeme, a na semaforu je bio rezultat 10:10. Očito se paru Smolica i Benolić, koji su imali vodstvo 9:8 nije dalo čekati i igrati do posljednje boće, pa su odmah na početku, a učinio je to Steven Benolić, poništili igru pogodivši balin za veliko slavlje u dvorani

 

 

Istovjetnim rezultatom, kao prije 15 dana, Istra Poreč je pobijedila goste iz Slovenije i plasirala se na završnicu najboljih četiri boćarskih momčadi Starog kontinenta, koja će se 14. i 15. lipnja odigrati u talijanskom gradu Chieri pokraj Torina. Nakon 2014. godine ponovo su boćari Istre Poreč uspjeli ući u Final Four , a ukupno im je to šesti put da prezentiraju Hrvatsku na završnici najboljih boćara.

U zaostatku

Nije to bio, kako se moglo očekivati, bezazleni susret. Gosti su se pokazali kao vrlo ozbiljna momčad, puno bolja nego na svojim "jogima" i o plasmanu je odlučivalo zadnje bacanje jer je isteklo vrijeme, a na semaforu je bio rezultat 10:10. Očito se paru Smolica i Benolić, koji su imali vodstvo 9:8 nije dalo čekati i igrati do posljednje boće, pa su odmah na početku, a učinio je to Steven Benolić, poništili igru pogodivši balin za veliko slavlje u dvorani.

Počelo je izjednačeno u štafetnom izbijanju , barem je to tako bilo prezentirano na semaforu u dvorani 44:44, no naknadnom intervencijom sudaca jedan poen je smanjen gostima pa je Istra Poreč minimalnom pobjedom došla do prvih bodova. Stalno su bili u osjetnom vodstvu, sve dok Lukšić nije imao tri uzastopna promašaja nakon čega je Zabiče "dobilo krila" i došlo skoro do neriješenog rezultata, no ponestalo je vremena. Precizno potpuno u znaku gostiju, gdje je Simon Možina imao vrhunski rezultat od ukupno 31 poena, što je za Nenada Tadića koji je imao 19 poena to bilo previše. Isti rezultat ostvario je i Steven Benolić, no i to je bilo nedovoljno za ostvariti pobjedu.

U krugu su podijeljeni bodovi, Vedran Špelić nije imao problema protiv Antona Fabeca porazivši ga visokim rezultatom, dok je bivši svjetski prvak u parovima Gregor Moličnik suvereno nadvisio Elvisa Smolicu. Bilo je to poprilično iznenađujući rezultat nakon tri kruga igara, vodstvo gostiju 4:6 malo tko je očekivao. Ista razlika ostala je i prije klasičnih disciplina jer je i u brzinskom izbijanju polučen neriješeni rezultat. Nedovoljno zaliječeni, barem je to tako izgledalo, Steven Benolić minimalno je poražen od Davida Šircelja, dok Joško Mardešić nije imao problema protiv Timoteja Ličana čije su mogućnosti skromne.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter