DVODNEVNA MANIFESTACIJA

POREČ: Održan pulumaraton Plava Laguna. Odazvao se velik broj natjecatelja

| Autor: Glas Istre
(Fotografija Plava Laguna)

(Fotografija Plava Laguna)


Održan je Plava Laguna Polumaraton na kojem je sudjelovalo ukupno 820 natjecatelja. Pobjednik 21 K Polumaratonske utrke je Talijan Alessio Milani koji je porečki Plava Laguna Polumaraton istrčao u 1 sat i 12 minuta. Najbrža u ženskoj konkurenciji je također Talijanka Mariangela Stringaro koja je polumaratonsku utrku završila za 1 sat i 31 minutu.

Osim glavne polumaratonske utrke, održane su i utrke 10K utrka, odnosno Pepi Kids Run i Family Run zabavne utrke. Najviše trkača došlo je s naših glavnih emitivnih tržišta - Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Prof. Goran Vrus, direktor utrke ističe: - Utrka je bila fantastična, od sjajne atmosfere i idealnog vremena. Od trkača stižu same pohvale, posebno su zadivljeni lokacijom utrke koja je doista pod ovako dobrim vremenu pružila natjecateljima sve što mogu poželjeti. Želja nam je u budućnosti od ove utrke napraviti iz godine u godinu sve veće događanje koje će postati popularno na europskoj karti. Zahvaljujemo turističkim zajednicama Poreča i Funtane na potpori i podršci u organiziciji ovog događanja, rekao je Vrus.

Plava Laguna Polumaraton održava se na proljeće, dok se Plava Laguna Triatlon, pod brendom Ironman 70.3 održava u jesenskom terminu.

- U predsezoni želimo imati veliki polumaraton, kao što na jesen imamo veliki triatlon pod brendom Ironman 70.3. To je sjajna promocija zdravog života, Plave Lagune kao organizatora velikih sportskih događanja, kao i Poreča kako sjajne sportske i turističke destinacije, izjavio je on.(Fotografija Plava Laguna)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum