ZAVRŠENA 58. PULSKA REGATA

POBJEDA DOMAĆINA: Bravo za Bravissimu i skipera Elvisa Kaića. Regatu optimista vodio Ivica Kostelić kao Uljanikovac

Vjetar je bio taman, posada je bila dobra, sve smo promjene pogodili, sve je bilo idealno", rekao je skipera Elvisa Kaića, skiper pobjedničke jedrilice

| Autor: Lara BAGAR


Nomen est omen!, mogao bi biti zaključak jučer okončane tradicionalne pulske regate čiju su pobjedu ponijeli domaćini, ekipa iz Pule na jedrilici Bravissima. Nakon što su ispraćeni gosti MAXI krstaši za Italiju, veliko slavlje pod jedrima u 58. izdanju održalo se na novoj ruti, odnosno isključivo u pulskom akvatoriju tako da su postavili bovu oko lukobrana i iz rute izbacili dosadašnji obilazak oko Jerolima. Na regatu se prijavilo 60-ak brodova dok je u samoj regati sudjelovalo oko 50 brodova. Utrka se odvijala tako da su brzi raceri odradili tri kruga, dva kruga su bila određena za obiteljske krstaše i pored nekoliko respektabilnih jedrilica iz Italije nadmoćnu je pojedu odnijela Bravissima JK Uljanik skipera Elvisa Kaića. Riječ je o 9,70 metara dugoj jurilici talijanske proizvodnje. Posada nije krila zadovoljstvo kao ni glavni čovjek deseteročlane posade

- Vjetar je bio taman, posada je bila dobra, sve smo promjene pogodili, sve je bilo idealno", rekao je iskusni jedriličar Kaić. Jučerašnjom regatom završena i manifestacija Pula sailing week.

Kao i u godinama prije korone na regatu su se vratili jedriličari iz Pesara koji su sudjelovali u petak i subotu na regati. U subotu su se na ruti do Brijuna natjecali impresivni veliki Maxi krstaša nakon čega je uslijedila razigrana revijalna regata najmlađih i najmanjih Optimista u pulskoj luci na kojoj su sudjelovali mali jedriličari iz Pule, Rovinja i Poreča, a regatu je vodio Ivica Kostelić. Maxi su jedrili do Grand Hotelu Brioni, dok su Optimisti jedrili unutar pulske luke.

Zanimljivo je da je proslavljeni bivši skijaš član JK Uljanik zahvaljujući suradnji s poznatom jedriličarkom iz Pule Petrom Klibom.

- Kada smo se Petra i ja   pripremali za, nažalost, otkazani olimpijski off shore, bilo nam je jednostavnije da svoj brod dovedemo u Pulu, a i logistički nam je bilo normalno da bude u Puli i tako sam od 2020. ja Uljanikovac", kaže Kostelić koji se natječe na regatama na Atlanticu. Sa snijega se prebacio na more i kaže da je adrenalin sličan.

- Bez obzira što sam velik dio života u planinama, od malih sam nogu jako vezan za more, a jedrenje je jedan dio te ljubavi. Naravno, da tu ima malo želje za natjecanjem i novim izazovima tako da sam i prije pratio jedrenje posebice taj off shore u malim posadama i to me interesiralo dugo vremena nego što sam, zapravo, počeo jedriti kompetitivno. Nije to isključivo jedrenje, more je velika strast, rekao je Kostelić koji se odazvao pozivu pulskog kluba jer smatra da je manifestacija vrlo važna i dobra stvar koju treba podržati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater