ZAGREB

Plenković primio predstavnike Međunarodne košarkaške federacije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković primio je u petak u Banskim dvorima predstavnike Međunarodne košarkaške federacije na čelu s glavnim tajnikom FIBA-e Andreasom Zagklisom. 

Uz predsjednika Vlade sastanku je nazočila i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković i glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković.

Na sastanku se razgovaralo o podršci sportu u uvjetima pandemije COVID-19, kao i pripremama za FIBA Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju, a koji bi se trebao održati iduće godine u Splitu. Hrvatska je domaćin jednog od četiri olimpijska kvalifikacijska košarkaška turnira, a u Splitu na kvalifikacijskom turniru sudjeluje šest nacionalnih reprezentacija: Njemačka, Meksiko, Tunis, Brazil, Rusija i Hrvatska. S obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom COVID-19, kvalifikacijski turniri kao i održavanje OI u Tokiju pomaknuti su za ljeto 2021. te je na sastanku bilo riječi o financijskim uvjetima i mogućnostima organizacije turnira u skladu s epidemiološkim mjerama. 

Predsjednik Vlade je naglasio kako hrvatska Vlada kontinuirano ulaže u razvoj hrvatskog sporta i košarke koji pridonose brendiranju Hrvatske te pomaže aktivnostima Hrvatskog košarkaškog saveza. Dodao je i da je Vlada je u prošlom mandatu povećala proračun tadašnjeg Središnjeg državnog ureda za sport za više od 100%, a u vrijeme krize uzrokovane pandemijom COVID-19 osigurala plaće za sportske djelatnike.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of