TOKIO

OI - Srbić: Ovo srebro je milijun puta više negoli sam sanjao

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ovo srebro je milijun puta više negoli sam sanjao , kazao je gimnastičar Tin Srbić, osvajač srebrne olimpijske medalje na preči.

Svjetski prvak iz Montreala 2017. i srebrni sa SP-a u Stuttgartu dvije godine kasnije, te dvostruki osvajač srebra na europskim prvenstvima (2019, 2020), tako je stigao i do svoje prve olimpijske medalje.

"Vjerojatno ima riječi da se opiše ovaj uspjeh, ali ja ih trenutno ne znam izrazit. Trebat će vremena da shvatim da se nakon 20 godina treniranja svaki, ali doslovce svaki dan, isplatilo u ovoj medalji. Od vremena kada sam bio dječak meni su Olimpijske igre bile pojam i trebat će vemena da se sve slegne", kazivao je Tin hrvatskim novinarima.

Bila je to ujedno i osma hrvatska medalja na OI u Tokiju, pri čemu treće srebro nakon tri zlata i dvije bronce.

Srbić je u kvalifikacijama sa sjajnom vježbom, sa startom 6.2 i na kraju ocjenom 14.633 u finale ušao kao trećeplasirani. Međutim, za finale je pripremao svoju najjaču vježbu sa startom 6.5  najavivši kako ide na sve ili ništa.Rizik se isplatio i sjajnim nastupom stigao je do srebra.

"Ovu vježbu sam planirao baš za finale. Htio sam je isprobavat na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu, pa i još ranije, no svaki puta se dogodila neka ozljeda. Nema žala za zlatom, ne treba biti pohlepan, ovo je milijun puta više negoli sam sanjao da ću ostvariti na Olimpijskim igrama".

Bolji od njega bio je samo Japanac  Daiki Hashimoto koji je bio najbolji i u kvalifikacijama. U finalu je osvojio zlato s ocjenom 15.066, dok je broncu osvojio Rus Nikita Nagornji sa 14.533.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum