U PULSKOJ LUCI

ODRŽANA TRADICIONALNA 55. PULSKA REGATA Cuba Libre 2 nastavio dominaciju

| Autor: Roberto CAR


Najbrža je, kao i prošle godine, bila jedrilica Cuba Libre 2 (Uljanik Plovidba) sa skiperom Damirom Viškovićem, ispred Orce (Vega) sa skiperom Davorom Zaninijem, dok je treći bio Canarino furioso II (Uljanik Plovidba) sa skiperom Borisom Radolovićem

Puljani i njihovi gosti već tradicionalno, za Dan grada, mogu uživati u utrci elegantnih i brojnih krstaša u Pulskoj luci. Tako je danas ujutro flota od 15-ak krstaša privlačila pažnju okupljenih na Rivi koji su mogli gledati predstartne manevre nakon čega je u 11 sati startalo 55. izdanje Pulske regate, u organizaciji JK Uljanik Plovidba i uz potporu Grada Pule, Lučke uprave i TZ Pule.

Nakon što su krstaši izašli iz pulske luke i po lijepom, sunčanom, ali i vjetrovitom vremenu odradili dva kruga oko otoka Jerolim, vratili su se na cilj ispred Riječkog gata. Najbrža je, kao i prošle godine, bila jedrilica Cuba Libre 2 (Uljanik Plovidba) sa skiperom Damirom Viškovićem, ispred Orce (Vega) sa skiperom Davorom Zaninijem, dok je treći bio Canarino furioso II (Uljanik Plovidba) sa skiperom Borisom Radolovićem.

Ove su godine na regati nastupili samo domaći predstavnici, jer su brojni talijanski krstaši koji su u petak stigli u Pulu u sklopu regate "Sulla rotta dei trabaccoli"/ Pesaro - Pula - Pesaro, zbog najavljenog lošeg vremena za nedjelju ujutro, već u subotu ujutro odjedrili put Italije. 


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum