Hrvatski izbornik Dorian Čalić

ODRAĐENA DVA TJEDNA SAMOIZOLACIJE Sve me živo boli od ležanja

| Autor: Ivica CEROVAC

Sad ću se morati polako privikavati na uobičajene aktivnosti, ali bez ikakvog forsiranja. Za početak samo lagana šetnja, eventualno sa suprugom u šparoge, da provjerimo da li su narasle. Ništa više od toga, rekao je hrvatski izbornik

Okončana su dva tjedna samoizolacije članova hrvatske boksačke reprezentacije po povratku iz Londona, gdje su nakon tri dana natjecanja prekinute europske kvalifikacije za nastup na Olimpijskim igrama. Hrvatski majstori "plemenite vještine" i članovi njihovog stručnog stožera mogu se opet vratiti ustaljenom ritmu života, uz poštivanje mjera vezanih uz trenutačnu situaciju. Naravno, to se odnosi samo na one za koji, umjesto suvenira, nisu donijeli koronavirus, a u tu skupinu spada Dorian Čalić, izbornik hrvatske muške reprezentacije.

- Sve živo me boli od ležanja, ali uspio sam nekako ovo preživjeti, prvi je komentar Doriana Čalića nakon izlaska na slobodu poslije dva tjedna provedena unutar četiri zida. - Striktno sam se pridržavao uputa, doslovno nisam nigdje izlazio i sve ovo vrijeme sam proveo kod kuće. Morat ću se polako privikavati na uobičajene aktivnosti, ali bez ikakvog forsiranja. Za početak samo lagana šetnja, eventualno sa suprugom u šparuge, da provjerimo da li su narasle. Ništa više od toga. Ne smijem odmah na početku pretjerati, da ne izazovem kontraefekt. Bitno je da se dobro osjećam i da je sa zdravstvene strane sve u najboljem redu. Nazvali su me i iz Zagreba, raspitivali o mom stanju te naložili da se telefonski javim svojoj doktorici.

Tijekom boravka u samoizolaciji, Čalić je dočekao vijest da su Olimpijske igre u Tokiju prebačene za naredno ljeto.

- Odgoda je bilo jedino moguće rješenje, jer se u ovoj situaciji one jednostavno nisu mogle održati u predviđenom terminu, nije dvojio Čalić. - Dug je period do kraja srpnja, kad su Olimpijske igre trebale započeti, no upitno je koliko će sve ovo skupa još potrajati, a u većini sportova kvalifikacije nisu bile ni blizu svog kraja. Pauza će sigurno biti duga i trebat će poslije sportašima omogućiti barem mjesec dana priprema da se vrate u formu u kojoj su bili, što u vremenskoj stisci ne bi bilo moguće ostvariti i stoga nije bilo drugog izbora nego sve prebaciti za narednu godinu.

Odgodom Olimpijskih igara, odgođene su i prekinute kvalifikacije na kojima su europski boksači nastojali izvući vizu za Tokio. Prvotno su se one trebale nastaviti krajem svibnja, ostaje nam da vidimo koji će biti novi datum.

- Za sada se još uvijek ništa ne zna, čeka se da se situacija smiri, a onda bi se trebali dogovoriti novi termini. Po meni, moglo bi to biti na jesen ili zimu, premda nije isključeno da se sve pomakne za godinu dana i kvalifikacije održe na proljeće, smatra Čalić. - Najveći problem ležat će u usklađivanju termina, jer boksački kalendar je i pretrpan te neće biti lako sve to posložiti. Natjecanja će biti zgusnuta i morat će se pronaći najbolje rješenje da sva budu održana, a da pritom nitko ne bude na bilo koji način zakinut.

U trenutku kad su kvalifikacije u Londonu prekinute, u službenom priopćenju je stajalo da će se one nastaviti tamo gdje su stale, odnosno da postignuti rezultati ostaju.

- Ako sve bude prebačeno za iduću godinu, nije isključeno da se ta odluka promijeni, odnosno natjecanje bude poništeno i krene se iz početka. Razlog zbog čega bi do toga moglo doći leži u činjenici da niti jedan boksač u Londonu nije odradio više od jedne borbe te nitko nije izborio olimpijsku vizu. Puno je u ovom trenutku nepoznanica vezanih uz te kvalifikacije, ostaje nam da vidimo kako će se sve to razriješiti, istaknuo je Čalić.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of