Slovak na klupi reprezentacije Gruzije

NOGOMET NA DROSINI Vladimir Weiss: Očekuje nas susret s jednom od najboljih reprezentacija na svijetu

| Autor: Ivica CEROVAC
PRUŽIT ĆE PRILIKU REZERVAMA - Vladimir Weiss  (Milivoj MIJOŠEK)

PRUŽIT ĆE PRILIKU REZERVAMA - Vladimir Weiss (Milivoj MIJOŠEK)


Nakon pet godina iščekivanja, "Drosina" će sutra opet ugostiti hrvatsku nogometnu reprezentaciju. "Vatreni" će odmjeriti snagu s Gruzijom, koja je također zaključila kvalifikacije za prvenstvo Europe, ali s puno slabijim učinkom. Gruzijci su s osam prikupljenih bodova zauzeli četvrtu poziciju u skupini D, iza Švicarske, Danske i Irske, što im nije bilo dovoljno da osvoje vizu za europsku smotru.

- Očekuje nas posljednji susret u ovoj kalendarskoj godini protiv jedne od najboljih reprezentacija ne samo u Europi, nego i u svijetu. Hrvatska je s jedne strane mlada momčad, ali isto tako je i puna iskustva jer njeni igrači igraju važne uloge u najpoznatijim klubovima. Nadamo se dobroj predstavi koja će nam pomoći u pripremi za ono što nas očekuje sljedeće godine, a to je ogled s Bjelorusijom. Hrvatska je momčad puna zvijezda koja je svoju kvalitetu pokazala na prvenstvu svijeta, ali i na ovim kvalifikacijama koje je okončala pobjedom protiv "moje" Slovačke, rekao je izbornik Gruzije Vladimir Weiss, koje nije želio otkriti s kojih će 11 igrača započeti današnju utakmicu. – Iskreno, još nisam odlučio. Pred nama je još jedan trening nakon kojeg ću imati jasniju sliku, ali sigurno je da će biti promjena u odnosu na momčad koja je u petak gostovala u Švicarskoj. Priliku će dobiti neki drugi igrači koji su tom prilikom sjedili na klupi, kako bih vidio što od njih mogu očekivati u budućnosti.

Uz izbornika, jučerašnjoj konferenciji za novinare prisustvovao je i igrač Valerian Gvilia.

- Kao prvo, čestitao bih hrvatskoj reprezentaciji što je izborila plasman na Europsko prvenstvo i zaželio joj sve najbolje na završnom turniru. Svjesni smo snage Hrvatske i probat ćemo joj danas pružiti što je moguće bolji otpor. Trebamo pokazati karakter i iskoristiti ovu utakmicu kao odličnu pripremu za onu puno važniju koja nas očekuje, a to je protiv Bjelorusije iduće godine, istaknuo je Gvilia, koji je u završnici utakmice odigrane u petak u St. Gallenu, u kojoj su Gruzijci upisali minimalni poraz, zamijenio Davitashvilija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter