RODITELJSKI SASTANAK

Istra 1961 uvodi mjesečnu članarinu za većinu kategorija svoje omladinske škole

| Autor: Marcello Rosanda
Ilustracija

Ilustracija


Kako neslužbeno saznajemo, nakon naglog i kontroverznog odlaska Vitomira Butorca, o čemu je pisao Glas Istre, u omladinskom pogonu istarskog nogometnog prvoligaša Istre 1961 događa se još jedna promjena, pa je klub tako donio odluku o proširenju obveze participacije u snošenju troškova rada omladinske škole (članarine) na dio kategorija. 

Naime, od 1. listopada, osim polaznika Početnice koji plaćaju članarinu od samog uvođenja te kategorije, participacija od 250 kuna mjesečno bit će uvedena i za kategorije U9, U11, U12, mlađi pioniri i stari pioniri. 

Rezultat je to, tvrde upućeni, bitno smanjenog iznosa proračunskog novca koji klub od ove godine dobiva od Grada Pule, ali i slabije pozicije matičnog Deportivo Alavesa, iz kojeg također pristiže manje novca nego ranije. U obzir je vjerojatno uzeta i činjenica da sličnu članarinu plaćaju roditelji i u drugim klubovima u Hrvatskoj. 

Također, valja napomenuti da je navedena odluka donesena prije otprilike tjedan dana na sjednici Upravnog odbora, a po našim saznanjima Grad Pula nije imao ništa protiv. 

Ipak, koliko je poznato, od plaćanja participacije bit će oslobođena djeca iz obitelji koje su korisnici socijalne pomoći, djeca bez oba roditelja, djeca smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata. U slučaju da bi iz jedne obitelji bilo više obveznika plaćanja participacije, na svakog bi se takvog polaznika primjenjivalo umanjenje participacije od 25 posto. Također, od plaćanja participacije oslobođeni su svi polaznici koji sa NK Istrom 1961 imaju zaključeni ugovor o stipendijskom igranju. 

Naša neslužbena saznanja potvrdili su iz kluba, naglasivši da će danas održati roditeljski sastanak i o svemu tome informirati djecu i njihove roditelje. Na naš upit odgovaraju da je Istra 1961 primorana donijeti ovu odluku iz razloga financijske odgovornosti i održivosti poslovanja te zadržavanja postojeće razine kvalitete organizacije i rada omladinske škole. 

"Između ostalog, to uključuje i 22 trenera omladinske škole, a obzirom da se klub u proteklom razdoblju suočava s drastičnim povećanjem cijena usluga i troškova (prijevoz, gorivo, oprema), kao i sa smanjenjem prihoda od sponzora, a koja su sredstva korištena za pokrivanje dijela troškova omladinske škole", kazali su nam iz kluba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater