PROGLAŠENI LAUREATI

NAJSPORTAŠI BUZETA 2019.: Najbolji u prošloj godini - Chiara Rytz i Arian Bašić

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO


Najboljim sportskim klubom proglašen je AK Buzet Autosport. Zbog korona pandemije fešta buzetskog sporta održana je s zakašnjenjem, no Zajednica sportskih udruga sportsku 2019. godinu ipak je uspjela obilježiti u kontinuitet i tradicionalno je zaokružiti svečanom podjelom pehara, plaketa i priznanja najboljim sportašima, djelatnicima i njihovim kolektivima koji su uspješno predstavljali Buzet

Titulom najbolje sportašice Grada Buzeta za 2019. godinu okitila se Chiara Rytz, 15-godišnjakinja iz Kickboxing kluba Fighter koja već devet godina trenira taekwondo i kickboxing.

- Motivacija mi je to da dogodine postignem još bolje rezultate, izjavila je Chiara, prvakinja županije u light contactu za starije kadete i juniore te u point fightu za starije kadete, koja je na državnom natjecanju osvojila je srebro i dvije bronce, a na međunarodnom turniru je slavila s tri zlata i jednim srebrom, dok joj je najbolji rezultat, ustvari, osvajanje Europskog kupa za starije kadete.

Vjerni svom Buzetu

Nagrada za najboljeg sportaša dodijeljena je 24-godišnjem Arianu Bašiću iz Rukometnog kluba Buzet.

- Jako sam sretan zbog ovog priznanja. Već 17 godina treniram rukomet i puno sam truda uložio u ovaj sport, izjavio je Arian, koji je u više je navrata bio na popisu kadetske i juniorske reprezentacije Hrvatske.

Već devet godina igra za seniorsku ekipu Buzeta, od toga pet godina u Paket 24 Premijer ligi, a prije toga četiri godine u Prvoj HRL. Imao je i ponude da postane igrač drugih klubova, no uvijek je ostao vjeran svom Buzetu.

Arian Bašić i Chiara Rytz

Najboljim sportskim klubom proglašen je Auto klub Buzet Autosport. U petnaest godina postojanja s ponosom bilježi klupski državni naslov u autocrossu, autoslalomu i kronometru, te srebro i broncu na brdu, kružnim vožnjama i tehničkim disciplinama. Kroz godine djelovanja, klub je iznjedrio brojne državne prvake; za tri uzastopna osvojena državna prvenstva, u ruke člana kluba, a kao prvom vozaču s području Istre, stigao je i "Zlatni volan": za tri uzastopne pobjede u konkurenciji žena u disciplini Formula driver, priznanje "Racing Queen" je uručeno i članici kluba. Klub je dao više državnih juniorskih prvaka te 15-ak vrlo aktivnih sudaca.

Zbog korona pandemije fešta buzetskog sporta održana je s zakašnjenjem, no Zajednica sportskih udruga sportsku 2019. godinu ipak je uspjela obilježiti u kontinuitet i tradicionalno je zaokružiti svečanom podjelom pehara, plaketa i priznanja najboljim sportašima, djelatnicima i njihovim kolektivima koji su uspješno predstavljali Buzet.

Mladen Jurada

U kategoriji sportaša s invaliditetom najboljim je proglašen Mladen Jurada, član Streljačkog društva "Augustin Vivoda" Buzet. Streljaštvom se bavi 20 godina. Dugogodišnji je reprezentativac Hrvatske reprezentacije u streljaštvu, osoba s invaliditetom.

Za najboljeg sportskog trenera proglašen je Goran Krota. U zadnjih deset godina pod njegovim su vodstvom mladi boćari iz Buzeta osvojili jednu zlatnu, pet srebrnih i devet brončanih medalja. On je također osvajao medalje na državnim prvenstvima, igrao je za reprezentaciju, a 2018. godine na europskom prvenstvu osvojio brončanu medalju.

Par najdjelatnik

Plaketa za najuspješnijeg sportskog djelatnika u 2019. godini pripala je Sanjinu Paru iz RK Buzet. Paro se u osnovnoškolskim danima počeo baviti košarkom, dolaskom u Buzet uključio se u rad Auto kluba Buzet. Od 2015. godine član je komisije za brdska natjecanja u Svjetskoj automobilističkoj federaciji FIA. Iste godine postaje član Upravnog odbora Rukometnog kluba Buzet, koji se tada natjecao u Premijer ligi. Od 2017. godine je i član Izvršnog odbora Županijskog rukometnog saveza. Dvije godine kasnije postaje predsjednikom RK Buzet, koji sigurno plovi Prvom HRL.

Najbolja mlada sportašica je Antonia Pastorčić, sedmašica iz Boćarskog kluba Vrh, četiri godine trenira boćanje i natječe se na raznim prvenstvima i turnirima. Predlani je na prvenstvu Hrvatske za juniore osvojila dvije brončane medalje, a lani tri brončane u disciplinama parovi, štafeta i krug. Najbolji mladi sportaš drugu godinu za redom je Aleksandar Popov iz Streljačkog društva "Augustin Vivoda". Predlani je bio prvak Hrvatske za kadete u disciplini 10 metara zračni pištolj, a lani je u istoj disciplini osvojio treće mjesto na prvenstvu Hrvatske za juniore.

Na svečanosti uručene i posebne nagrade: Sport je pokretač zdrave i pozitivne sredine

Priznanja za posebne sportske rezultate u 2019. godini dobili su Robert Slavić, Dragan Sergo, Igor Bogović, Valter Nežić, Manuel Kodelja, Romina Bressan i Palmiro Medica svi iz AK Buzet Autosport, Darko Černeha iz TK Buzet, nadalje Korina Zugan, Ana Nemarnik i Noa Šveger iz Kickboxing kluba Fighter Buzet, Goran Zidarić, Dalibor Babić i Sebastian Šajin iz Biciklističkog kluba Buzet, Karlo Pavletić BK Ročko Polje i Roč, Simon Kajin BK Vrh, Andrea Grižančić i Lorenzo Nežić iz RK Buzet, Antonio Radović i Niko Šimonović iz NK Buzet i Pljočkarski klub Marčenegla.

Najsportaši i predstavnik najkluba s gradonačelnikom Sinišom Žulićem

Predsjednica Zajednice sportskih udruga Vilma Jeletić istaknula je da su klubovi imali dobre rezultate, ne samo u natjecanjima, već i u organizaciji raznih sportskih utakmica, utrka i turnira.

- Sport je pokretač zdrave i pozitivne sredine. Svi mi, koji smo zaraženi sportom, moramo još više učiniti da se naša djeca, ali i mi odrasli, rekreiramo, treniramo, krećemo i zahvaljujući tome bolje osjećamo, poručila je Jeletić.

- Iako je Buzet mali grad, iako smo možda nekad, prije desetak godina, imali neke bolje rezultate, Buzet još uvijek igra vrlo značajnu ulogu na sportskoj karti Hrvatske, ali i na međunarodnim natjecanjima, izjavio je gradonačelnik Siniša Žulić te izrazio zadovoljstvo brojnim sportskim kolektivima i sportašima koji u njima djeluju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom