PARIZ

Nagrada Zlatna lopta bit će dodijeljena 17. listopada

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nagrada Zlatna lopta za 2022., koja mijenja format ove sezone, bit će dodijeljena 17. listopada u Parizu, objavio je u utorak časopis "France Football", organizator svečanosti.

Ovo 66. izdanje prestižne nagrade održat će se u kazalištu Châtelet, kao i svečanost dodjele 2021. kada su nagrađeni Argentinac Lionel Messi, sedmi put, i Španjolka Alexia Putellas u ženskoj konkurenciji.

Imena nominiranih za nagradu Zlatna lopta u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i za nagrade Kopa (najbolji mladi nogometaš) i Yachine (najbolji vratar) bit će otkrivena 12. kolovoza.

Ove godine se nagrada dodjeljuje prema drugačijoj formuli koja je najavljena u ožujku: naime, odnosit će se na sportsku sezonu na ne na cijelu godinu te će ju dodijeljivati manji žiri na temelju strože selekcije i uz jasnije kriterije za dodjelu.

Prema novim pravilima, "individualna izvedba" i "odlučujući i impresionirajući karakter kandidata" bit će prvi kriterij, ispred "kolektivnog aspekta i osvojenih trofeja" te "klase igrača i njegovog osjećaja za fair-play".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum