BUZET

Mlađe kadetkinje RK Buzet, treći put prvakinje županije: NAJTROFEJNIJA EKIPA U NOVIJOJ POVIJESTI BUZETSKOG ŽENSKOG RUKOMETA

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Trofejna rukometna generacija

Trofejna rukometna generacija


Buzećanke su se natjecale u županijskoj ligi koja broji osam klubova, a u četrnaest odigranih utakmica zabilježile su isto toliko pobjeda, i pokazale da igraju odličan rukomet

 

Rutinskom pobjedom protiv ekipe Arene, mlađe kadetkinje (godište 2004. i mlađe) Rukometnog kluba Buzet treći su puta za redom postale prvakinje Istarske županije. Natjecale su se u županijskoj ligi koja broji osam klubova, a u četrnaest odigranih utakmica zabilježile su isto toliko pobjeda i pokazale da igraju odličan rukomet.

Viceprvakinje Hrvatske

Za ekipu su nastupile Mia Mraković, Nina Vivoda, Erika Vivoda, Aurora Vivoda, Andrea Grižančić, Karla Gržinić, Matea Nežić, Laura Prelac, Aurora Hrvatin, Lana Prodan, Erna Fejzić i Dora Cotić. Rukometni klub Buzet koji je drugu godinu za redom proglašen najboljim buzetskim sportskim klubom, jedan je od rijetkih u kojem se igra muški i ženski rukomet.

- Ovo je treći put za redom da mlađe kadetkinje osvajaju prvo mjesto u županijskoj ligi. Potvrdile su time svoju neslužbenu titulu najbolje i najtrofejnije ekipe u novijoj povijesti ženskog rukometa RK Buzet. Kao ekipa, mlade rukometašice započele su trenirati prije sedam godina, a već su u mini rukometu na državnom turniru u Karlovcu osvojile treće mjesto. Prelaskom u veliki rukomet na državnom natjecanju zauzimaju 16. mjesto u državi, a zadnje tri godine prvakinje su Istarske županije. Svakako treba izdvojiti da su prošle godine osvojile drugo mjesto na državnom prvenstvu školskih sportskih društava osnovnih škola u rukometu u kategoriji djevojčica do šestog razreda, a da su ove godine ponovile isti rezultat u kategoriji do osmog razreda te ponovo postale viceprvakinje Hrvatske, reći će trener Renis Zornada koji ih trenira od samih rukometnih početaka, punih sedam godina, i dodati da je formula uspjeha kombinacija talenta i upornosti.

Kruna sedmogodišnjeg rada

S obzirom da dio rukometašica završava osmi razred i školovanje nastavlja izvan Buzeta, u sastavu ove trofejne ženske rukometne ekipe doći će do promjena pa su im postignuti rezultati doista jedna lijepa kruna sedmogodišnjeg zajedničkog rada.

- Osvajanje naslova županijskih prvakinja i državnih viceprvakinja u osnovnoškolskom natjecanju dokazuje da je ovo jedna od najboljih generacija rukometašica Rukometnog kluba Buzet u njegovoj gotovo 65-godišnjoj povijesti. Sportski novinari iz nekih drugih istarskih sredina koji su ih imali prilike vidjeti na sportskim terenima uspoređivali su ih s generacijama najboljih istarskih rukometašica poput onih labinskih iz osamdesetih godina prošlog stoljeća te sam siguran da će neke od ovih djevojka ostaviti dublji trag i u nacionalnim rukometnim okvirima, zadovoljno je komentirao gradonačelnik Siniša Žulić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of