ORAN

Mediteranske igre: Odbojkašice i odbojkaši optimistični prije prvih utakmica

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska ženska i muška odbojkaška reprezentacije u alžirskom Oranu provode posljednje treninge prije sutrašnjih prvih utakmica na Mediteranskim igrama. 

Nakon putovanja i smještaja te rada u ne baš idealnim uvjetima, obje su naše reprezentacije optimistične i jedva čekaju početak igara.

"Treći dan smo na Mediteranskim igrama. Moram priznati da organizacija i nije baš najbolja, pogotovo radi utakmica. Nemamo baš termina, dvorane su daleko, nedostaje lopti i nema teretane. Snalazimo se koliko možemo. Treneri odrađuju odličan posao, a mi se trudimo. Punom se parom spremamo za nadolazeće utakmice", izjavila je reprezentativka Mika Grbavica.

"U skupini smo sa Srbijom i Francuskom. U nedjelju igramo protiv Francuske, a u utorak protiv Srbije. Vjerujem kako će nas ova situacija ovdje zbližiti i ojačati bez obzira na uvjete. Navijajte za nas", dodala je.

Hrvatska ženska reprezentacija, koju čine Lea Deak, Klara Perić, Nikolina Božičević, Izabela Štimac, Mika Grbavica, Laura Miloš, Josipa Marković, Natalia Tomić, Martina Šamadan, Božana Butigan, Astrid Popić i Beta Dumančić, na Mediteranskim igrama igrat će sutra u grupi A protiv reprezentacije Francuske, dok će protiv Srbije igrati u utorak.

Na XIX. Mediteranskim igrama, koje se održavaju u alžirskom Oranu od 25. lipnja do 6. srpnja 2022. godine igra i hrvatska muška odbojkaška reprezentacija. Oni u grupi B igraju od nedjelje do utorka protiv Španjolske, Srbije i Tunisa.

"Prije nekoliko dana smo stigli u Alžir. Očekivali smo bolje uvjete, ima dosta nedostataka. Igramo tri dana zaredom od nedjelje do utorka. Cilj nam je proći grupu, pa kasnije što bude. Cilj je i osvojiti medalju, no treba prvo proći grupu", govori kapetan Marko Sedlaček.

"Zajedno smo s ostalim sportšima iz Hrvatske. Hrana je dobra, smještaj je uredu, no ne može se usporediti s onim od prije četiri godine. Kako je nama tako je i drugima. Spremit ćemo se u ovo vrijeme do utakmice što je bolje moguće. Čekamo turnir motivirani" nastavio je.

Hrvatsku mušku reprezentaciju u Oranu čine Bernard Bakonji, Petar Višić, Ivan Mihalj, Kruno Nikačević, Stipe Perić, Petar Đirlić, Tomislav Mitrašinović, Hrvoje Pervan, Marko Sedlaček, Filip Šestan, Tino Hanžić i Ivan Zeljković.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini