TAJLANDSKI BOKS

MARKO DORIĆ I ALAN LEGOVIĆ, dvojica istarskih boraca nastupit će na Svjetskom prvenstvu u Bangkoku: Pozitivna nervoza raste kako se natjecanje približava

Gledam službenu stranicu prvenstva i sigurno da mi nije svejedno dok pratim odbrojavanje na tajmeru i vidim te minute i sekunde kako prolaze. Najgore će biti dok ne uđem u avion i poletim, a poslije će sve to proći i onda će mi u glavi biti samo kako da u najboljem svjetlu prezentiram sebe, svoj klub i državu iz koje dolazim, rekao je Marko Dorić

| Autor: Ivica CEROVAC
OSIGURATI SP I DOGODINE - Marko Dorić

OSIGURATI SP I DOGODINE - Marko Dorić


Na Svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu, koje će se od 3. do 12. prosinca održati u Bangkoku i na kojem će hrvatsku reprezentaciju kao izbornik predvoditi Puljanin Ivan Rudan, nastupit će 25-godišnji Ližnjanac Marko Dorić. Dorić je član Rudan Team Fightinga od njegovih prvih dana, jer praktički čim je klub osnovan, on se iz veslanja odlučio prebaciti u borilačke sportove.

Korova sve poremetila

- Trenirao sam veslanje u Medulinu, bio sam i prvak države u mlađim kategorijama, ali bez obzira što je riječ o zahtjevnom sportu, veslanje mi je bilo monotono. Ovdje su mi treninzi bili puno zanimljiviji i stoga sam donio tu odluku te najprije krenuo s kickboxingom, a poslije sam se prebacio na tajlandski boks, rekao je Marko Dorić. - Osvojio sam 2015. godine zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu Europe u low kicku, a potom sam odlaskom na fakultet nastavio dalje u Zagrebu, iz kojeg sam povremeno odlazio na treninge u Novi Sad i Beč. Odradio sam i sedam profesionalnih borbi po K1 pravilima u Nizozemskoj, Njemačkoj i Austriji, upisavši pritom pet pobjeda. U tajlandskom boksu dosad nisam bio na niti jednom međunarodnom natjecanju, imam tek nekoliko nastupa na prvenstvu Hrvatske gdje sam, kao po pravilu, gubio u finalu.

U Bangkoku će Dorić nastupiti u kategoriji do 75 kg, a na pitanje o očekivanjima, iskreno je priznao da nije u potpunosti zadovoljan trenutačnom spremom, ali da će probati dogurati što je moguće dalje.

- Koronavirus je puno toga poremetio i ovo prvenstvo je trebalo biti lani, a uz sve te promjene rasporeda i neke privatne obveze nisam se pripremama uspio sto posto posvetiti i svjestan sam toga. Imali smo zajedničke treninge unutar reprezentacije i finalnu selekciju gdje sam vidio da sam na nekoj solidnoj razini, ali ništa više od toga. No, sljedeće godine je novo Svjetsko prvenstvo i želim si već sada osigurati tamo mjesto, a kako god završi moj nastup na Tajlandu, bit će to jedno zanimljivo iskustvo koje će mi dobro koristiti za budućnost, istaknuo je Dorić, koji ne krije da u njemu polako raste pozitivna nervoza kako se natjecanje približava. - Gledam službenu stranicu prvenstva i sigurno da mi nije svejedno dok pratim odbrojavanje na tajmeru i vidim te minute i sekunde kako prolaze. Najgore će biti dok ne uđem u avion i poletim, a poslije će sve to proći i onda će mi u glavi biti samo kako da u najboljem svjetlu prezentiram sebe, svoj klub i državu iz koje dolazim, pa što bude.

Foto

Alan Legović

Skupljanje iskustva

Imat će Istra još jednog predstavnika na svjetskoj smotri, člana Ramakić Combat kluba Alana Legovića, 19-godišnjaka iz Škrapi pokraj Pazina koji će također nastupiti u kategoriji do 75 kg, ali u uzrastu mlađih seniora.

- Ove sam godine u pulskoj Areni osvojio naslov prvaka Hrvatske, a sad mi slijedi prvo međunarodno natjecanje u životu. Svjestan sam da me u Tajlandu čekaju kvalitetni protivnici koji su u ovom sportu puno više od mene i nisam ispred sebe postavio nikakve rezultatske imperative. Osjećam malu pozitivnu nervozu, ništa posebno, a ono što očekujem od nastupa na prvenstvu je da pružim najbolje od sebe i skupim što više iskustva, naglasio je Alan Legović, čija je dosadašnja sportska karijera vezana isključivo uz borilačke sportove. - Počeo sam s karateom u Tinjanu, a onda sam prije nešto više od dvije godine stigao u pazinski Ramakić Combat klub. Krenuo sam s MMA, a onda sam se prebacio na tajlandski boks te sam se nedavno preselio u Pulu, gdje živim, radim i treniram.

Uskočio u zadnji čas i slavio

Marko Dorić je krajem svibnja slavio na prvom "Punch it newcomer challengu", turniru četvorice boraca u tajlandskom boksu u kategoriji do 75 kg održanom u pulskoj Areni. U polufinalu je svladao Crnogorca Miloša Petrovića, u finalu Amela Dizdarevića iz porečkog Kinga i tako stigao do trijumfa na turniru na kojem nije ni trebao nastupiti.

- Organizatori su se našli u problemima jer su im u podne javili da je borac iz Srbije "zapeo" na granici zbog covid potvrde i da neće stići na vrijeme, pa su onda u 14 sati nazvali mene i rekli mi da moram doći na vaganje u 17 sati. Iskreno, zbog privatnih obveza u to vrijeme nisam baš bio u punom treningu te sam razmišljao da li da prihvatim, ali na kraju sam ipak odlučio nastupiti i sve je prošlo u najboljem redu. Odradio sam svoje, pripomogla je malo i božica Fortuna te sam na kraju pobijedio, prisjetio se Dorić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini