RUKOMETAŠI UMAGA DANAS IGRAJU POLUFINALE KUPA S PPD ZAGREBOM

Lisica: Igrat ćemo za svoju dušu i navijače


Iako su dvije protekle sezone bili sudionici Lige za prvaka, ovosezonsko igranje u Ligi za ostanak koje se bliži kraju s podjednakim zadovoljstvom doživljavaju u redovima rukometaša Umaga. Brojnim teškoćama unatoč viteški su gotovo priveli kraju natjecateljsku godinu koju su upotpunili plasmanom na završnicu Kupa Hrvatske. Mada im predstoje još tri prvenstvena iskušenja, gostovanja kod drugoplasirane Gorice te posljednjeg Metalca, a potom će u Umagu zaključiti sezonu protiv Sesvećana i bez obzira kako završili ti susreti, Umažani su učinili sezonu nezaboravnom, štoviše za pamćenje. Sezonu završiti polufinalnom utakmicom Kupa s najtrofejnijom momčadi hrvatskog rukometa, PPD Zagrebom, za Umažane je izuzetan događaj (OŠ Marija i Lina, 19 sati).

Trnovita sezona

- Ne ispunjavaju se želje često, makar smo planirali i po treći put izboriti Ligu za prvaka, a ispalo je drugačije. Nema razloga ni za čim žaliti, jer smo sve učinili što je bilo u našoj moći i nismo uspjeli ponajprije zbog brojnih problema sa zdravstvenim stanjem, odnosno ozljedama stožernih igrača. Zato smatram da je ostvareno u prvenstvu i Kupu domet kojim svi
trebamo biti više nego zadovoljni. Dobre igre u nikad izjednačenijoj Ligi za ostanak u kojoj vas dva slaba rezultata u nizu dovode u nezavidnu situaciju, potvrdile su karakter ove naše dosta mlade momčadi. Stoga se usuđujem reći da smo nastupom na Festivalu rukometa ovu sezonu učinili posebnom - ističe trener umaške momčadi Boris Lisica.

Uistinu je "trnovita" sezona iza "žuto-plavih" i ako se prisjetimo svega što ih je pratilo od
prošlog ljeta do današnjeg vremena, onda je razumljivo zadovoljstvo prvog čovjeka struke te svih njegovih suradnika, a napose igrača. U najvećem dijelu (od)igrati sezonu tako uspješno bez stožernih igrača gotovo da graniči s čarolijom.

Odigrati za dušu

- Nismo imali vremena za jadikovke, iako smo pred sam početak prvenstva ostali bez vrlo važnog igrača, organizatora igre, a potom i bez drugog pred nastavak prvenstva. Igrali smo i
veliki broj utakmica bez Matea Lukačeca, Tomislava Severca, Vlade Matanovića i Nikole Šolića te Josipa Maršana.

Da toga nije bilo sigurno bi igrali Ligu za prvaka, ali ni za čim ne žalimo, štoviše osobno smatram da nam je više koristila Liga za ostanak. Sad možemo nešto odigrati i za svoju dušu, odnosno našu vjernu publiku. Ima li ljepše prilike nego odmjeriti snage s europskim PPD Zagrebom, danas pred našim navijačima. Stoga ih pozivam da budu naš "igrač više" - za kraj poručuje trener Umažana Boris Lisica.

Imat će "žuto-plavi" i svog donedavnog igrača u sastavu Zagrepčana, a to je donedavna najistaknutiji umaške momčadi Valentino Ravnić koji je ljetos otišao u redove "zagrebaša".

(Mijat GAVRAN)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter