ZAGREB

Kruno Simon novo pojačanje Cedevite Junior

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša i dvostruki prvak Europe, Krunoslav Simon, pojačao je redove Cedevite Junior s kojom je potpisao ugovor na godinu dana, objavio je u nedjelju zagrebački košarkaški klub na svojim stranicama.

Iskusni 37-godišnji reprezentativac nakon fenomenalne europske karijere, u kojoj je posljednje dvije godine osvojio naslov prvaka Europe s Anadolu Efesom, odlučio se vratiti u svoj rodni Zagreb. Krilni igrač visok 197 cm već ima iskustvo s glavnim trenerom Damirom Mulaomerovićem iz reprezentacije, i iz igračkih dana kad su dijelili svlačionicu u KK Zagrebu. Nakon Zagreba, Simon je svoje prvo inozemstvo iskustvo imao u Unicaji kod nekadašnjeg trenera Cedevite, Jasmina Repeše. Jednu sezone se zadržao u Španjolskoj, nakon toga odlazi u Lokomotiv Kuban na dvije godine. Ugovor s s talijanskim Olimpia Milanom potpisuje 2015. godine i u tom klubu ostaje dvije godine, nakon toga potpisao je za turskog velikana.

Sa svojim iskustvom, koje je stekao na najvišoj razini,  donijeti će puno toga izvan parketa mladoj ekipi Cedevite Junior. S takvim iskustvom može puno ponoći mladim igračima na koji način mogu postati bolji igrači i da bude idol ostalim mladim igračima u omladinskom pogonu, ističe KK Cedevita Junior.

"Kao što već znate odlučio sam karijeru nastaviti u jednom od zagrebačkih klubova. Nije bila lagana odluka, ali na kraju sam se odlučio za Cedevitu Junior. Odlučio sam se za Cedevitu Junior jer mislim da je klub vrhunski uređen, da je u klubu dobra atmosfera i rade puno s mladim igračima. Ja se nadam da s mojim iskustvom mladim igračima mogu pomoći i da budemo što bolji. Ja sam sretan što se priključujem Cedeviti Junior, sigurno je to klub koji ima ambicije, ambicije imam i ja, iako imam 38 godina. Baš se veselim ovoj suradnji i sezoni koja je pred nama", izjavio je Simon. 
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom