MINI MARATON FRATARSKI OTOK - BUNARINA I 18. MEMORIJAL ELVINO PLIŠKO

KRAJ POBJEDNIČKOG NIZA: Čeh Matej Novotny prekinuo dominaciju Roberta Čupeva

| Autor: Ivica CEROVAC


Što da kažem, osim da su me na žalost godine dostigle i tako je prekinut moj pobjednički niz. Bilo je i vrijeme da mlađi preuzmu dominaciju, a ja ću dalje nastaviti lagano se natjecati i trenirati mlade snage da nastave mojim stopama, rekao je Čupev, koji je nakon 15 uzastopnih pobjeda jučer ciljem prošao kao treći

Došao je i taj dan kad Robert Čupev neće prvi dodirnuti cilj na plivačkom mini maratonu s perajama Fratarski otok - Bunarina. Čovjek koji je ovom utrkom dominirao više nego Dinamo hrvatskim nogometnim prvenstvom te je na njoj slavio 15 godina u nizu i ima ukupno 17 pobjeda, jučer je osvojio treće mjesto. Pobjednik 45. izdanja mini maratona, ujedno i 18. Memorijala Elvino Pliško, bio je 15-godišnji Čeh Matej Novotny, drugo je mjesto, kao i lani, osvojio njegov vršnjak Luka Buhač, član RSK Mladost Medulin, dok je "uljanikovac" Čupev zaključio pobjedničku trojku. Među plivačicama je slavila Ema Ivetić, šesta u ukupnom poretku.

- Bio je ovo moj prvi nastup na ovoj utrci i odmah pobjeda, do koje sam stigao teže nego što sam očekivao. U završnici je uslijedila mala konfuzija, izgubio sam pravac i umalo promašio cilj, ali sve je na kraju dobro završilo, zadovoljan je nakon pobjede bio mladi Čeh, koji je stazu dugačku 1.300 metara prešao za 12 minuta i osam sekundi te nije uspio srušiti rekord staze kojeg s rezultatom 11.42 drži Čupev.

Brži od "vječnog" pobjednika bio je i Luka Buhač, koji je plivao 19 sekundi brže od lanjskih 12.59.

- Jako sam zadovoljan kako sam odradio ovu utrku, bilo je puno bolje nego lani te se nadam da ću iduće godine biti još bolji, pa možda stigne i pobjeda, zaželio je Buhač, na kojeg se nadovezao i Čupev. - Što da kažem, osim da su me na žalost godine dostigle i tako je prekinut moj pobjednički niz. Bilo je i vrijeme da mlađi preuzmu dominaciju, a ja ću dalje nastaviti lagano se natjecati i trenirati mlade snage da nastave mojim stopama.

Ema Ivetić lani je utrku završila za okruglih 13 minuta i to joj je donijelo treće mjesto u ukupnom poretku, dok je ove bila 41 sekundu sporija i to ju je koštalo tri pozicije slabijeg plasmana. No, pobjedu u konkurenciji plivačica, četvrtu godinu u nizu, nitko joj nije mogao oduzeti.

NOVI POBJEDNIK - Matej Novotny (Dejan ŠTIFANIĆ)ČETVRTI PUT ZAREDOM NAJBRŽA - Ema Ivetić (Dejan ŠTIFANIĆ)(Dejan ŠTIFANIĆ)(Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum