LJUBLJANA

Kek: Hrvatska će biti posebna atrakcija

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska biti posebna atrakcija u ovoj skupini i već sam dobio neke pozive iz susjedstva, kazao je nakon ždrijeba kvalifikacija za SP 2022 izbornik slovenske nogometne reprezentacije Matjaž Kek.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će sa Slovačkom, Rusijom, Slovenijom, Ciprom i Maltom u kvalifikacijskoj skupini H za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, odlučio je ždrijeb u Zuerichu. 

"Skupina je zanimljiva uglavnom zbog naših susjeda Hrvata, ali i zbog Slovaka i Rusa, s kojima je Slovenija već igrala u kvalifikacijama. Iz posljednjih bubnjeva dobili smo najbolje rangirane ekipe, a ali ovo je skupina gdje je moglo biti bolje, ali i  gore. Ako ne budemo na odgovarajućoj razini, onda vam neće pomoći nikakva sreća", rekao je izbornik Slovenije Matjaž Kek odgovarajući na ždrijeb.

Dodao je da za njega ne postoje idealne ili najgore moguće skupine.

"Svi su jaki konkurent, svi imaju cilj proći na mundijal. Jasno je da Slovenija nije favorit, uostalom imamo viceprvake svijeta Hrvate, Slovake i Ruse koji se kvalificiraju za velika natjecanja, kao i Cipar i Malta, koji su vrijedni su poštovanja. Zanimljiv je sam format natjecanja, tri utakmice odmah u prvom terminu i za to ćemo se morati jako dobro pripremiti. To je vrlo izazovna skupina, ali i natjecateljska. Slovenija, kao što sam rekao, nije favorit, ali dobro će se pripremiti i pokušati iskoristiti sve prilike koje imamo u igračkom kadru. Međutim, ovo su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, ići ćemo na valu umjerenog optimizam iz Lige nacija, ali s jasnom sviješću da moramo biti na puno višoj razini. Prve utakmice pokazat će puno", zaključio je negdašnji trener Rijeke Kek.

Raspored utakmica u ovoj skupini bit će poznat u utorak. 

U europskim kvalifikacijama sudjelovat će 55 reprezentacija koje su podijeljene u 10 skupina - pet skupina sa po pet reprezentacija, te pet skupina sa po šest ekipa. Pobjednici direktno odlaze na mundijal, a deset drugoplasiranih te dvije reprezentacije iz Lige nacija igrat će dodatne kvalifikacije.U play-offu će se dijeliti još tri karte za SP, a 12 reprezentacija će biti podijeljeno u tri skupine sa po četiri reprezentacije. Bit će to format kao i u nedavnom play-offu za Europsko prvenstvo s polufinalima i finalima u svakoj od tri skupine.

Kvalifikacije će se igrati od ožujka do studenoga 2021. godine, dok je play-off od 24. do 29. ožujka 2022.

Svjetsko prvenstvo će se održati od 21. studenog do 18. prosinca 2022. u pet katarskih gradova (Doha, Lusail, Al Khor, Al Wakrah, Al Rayyan).

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini