NAJNOVIJETOMAS ONETO

JEDNO MJESTO U SRCU OBRANE ISTRE 1961 U POSLJEDNJA ČETIRI KOLA REZERVIRANO JE ZA 20-GODIŠNJEG ARGENTINCA: Ovo je zahtjevna liga, svaka greška se uredno kažnjava


Ovo je zahtjevna liga i dovoljno je da nekom samo malo popusti koncentracija, da neki igrač samo na trenutak "zaspi" i protivnik će to odmah kazniti. Potvrdila je to i prošla utakmica protiv Gorice kad smo primili gol i dok smo se snašli, primili smo još jedan nakon naše greške, rekao je Oneto

Jedan od nogometaša koji su ovoga ljeta stigli na jednogodišnju posudbu na "Drosinu" je Tomas Oneto, 20-godišnji Argentinac koji igra na poziciji stopera. Na službenom predstavljanju ovdašnjoj javnosti, bivši igrač Atletico Talleresa iz Cordobe priznao je da mu prvi dani u Puli nisu bili laki, jer mu je ovo prvi put da napušta rodnu Argentinu i odmah je promijenio ne samo državu, nego i kontinent. Velika je to bila promjena za mladog igrača poput njega, koja ga nije omela da se nedugo po dolasku izbori za svoje mjesto u udarnoj momčadi Istre 1961 i odigra četiri utakmice u nizu od prvog do posljednjeg sudačkog zvižduka.

- Istina, nije mi bilo lako u početku, ali sad je već sve puno bolje. Pohvatao sam konce i prilagodio se na novu sredinu te čak mogu reći da sam pozitivno iznenađen cijelim okruženjem i načinom na koji sam prihvaćen, ne samo ja, nego i ostali dečki pristigli iz inozemstva. S te strane mogu reći da mi je u Puli super - kaže Tomas Oneto. - S obzirom da sam se naknadno priključio momčadi, za prvo kolo nisam bio registriran, u drugom sam se našao u zapisniku, ali cijeli susret sam prosjedio na klupi i moj je debi za Istru 1961 uslijedio u trećem kolu u Osijeku. U početku je išlo malo teže, no suigrači su mi pomogli da se adaptiram na hrvatsku ligu te mogu reći da sam zadovoljan igrama koje sam pružio.

U postavi koju je Manolo Marquez ustalio u posljednjim kolima, od Oneta je mlađi jedino Petar Rubić, i to svega nekoliko mjeseci. S Argentincem na poziciji stopera, "zeleno-žuti" su u posljednje četiri utakmice kapitulirali okruglih deset puta, poprilično frustrirajuće brojke za mladog igrača. (Ivica CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike