PLIVANJE

Istrani uspješni na prvenstvu Hrvatske za dobne kategorije. TRI ISTARSKA KLUBA BOGATIJA ZA 13 MEDALJA

Delfin i Arena su osvojili po pet medalja, po dvije srebrne i tri brončane, a Pula je bogatija za tri medalje, dvije srebrne i brončanu. Ivan Cetina (Pula) i Lana Punek (Arena) osvojili su po dva srebra i broncu, a Dino Crnković (Delfin) srebro i dvije bronce

| Autor: Roberto CAR
Dino Crnković / Lana Punek i Noel Smailbašić /  Ivan Cetina

Dino Crnković / Lana Punek i Noel Smailbašić / Ivan Cetina


Istarski plivači i plivačice vrlo su uspješno nastupili na prvenstvu Hrvatske za dobne kategorije održanom na bazenima Svetice u Zagrebu. Članovi rovinjskog Delfina te pulskih klubova Pula i Arena osvojili su zajedno 13 medalja, šest srebrnih i sedam brončanih.

Gledano po klubovima, Delfin i Arena su osvojili po pet medalja, po dvije srebrne i tri brončane, a Pula je bogatija za tri medalje, dvije srebrne i brončanu.

Pet rovinjskih medalja donijelo je troje plivača. Mlađi junior Dino Crnković bio je drugi na 50 leptir, treći na 100 leptir i treći na 100 slobodno. Dora Đukić osvojila je 3. mjesto u disciplini 50m prsno u kategoriji juniorki, dok je junior Manuel Herak osvojio 2. mjesto u disciplini 200m leptir te 4. u disciplini 100m leptir.

Pet medalja za Arenu donijeli su Lana Punek i Noel Smailbašić. Lana Punek je osvojila 2. mjesto među mlađim seniorkama i 2. mjesto među juniorkama na 100 delfin te 3. mjesto među juniorkama na 50 delfin. Noel Smailbašić je bio 3. na 50 delfin i 3. na 50 leđno među mlađim juniorima. Osim osvajača medalja dobre su plasmane ostvarili Roko Krelja koji je bio 6. na 200 slobodno, 7. na 1500 slobodno, 9. na 800 slobodno i 11. na 400 slobodno u konkurenciji mlađih juniora, te Ana Bunčić koja je bila 9. na 200 leđno među juniorkama.

Zanimljivo, sve tri medalje za Pulu osvojio je mlađi junior Ivan Cetina. Cetina je u disciplini 200m leđno, osvojio srebrnu medalju u kategoriji mlađih juniora s rezultatom 2:13.95 minuta. Srebro je osvojio i u disciplini 50m leđno s rezultatom 28.80 sekundi, dok je u disciplini 100m leđno osvojio broncu s vremenom 1:01.35 minuta. Osim ovih utrka Ivan Cetina je na 800m slobodno zauzeo odlično 6. mjesto, a na 1500m slobodno 5. mjesto u kategoriji mlađih juniora.

Junior Luka Vukelić bio je peti na 50m leđno te 8. na 100m leđno. Mlađi junior Lean Halilović bio je peti u disciplini 50m leđno i sedmi na 100m leđno, dok je štafeta Pule 4x200 slobodno (Cetina, Halilović, Jerman, Bistričić bila šesta u kategoriji mlađih juniora i šesta u disciplini 4x100m mješovito u istoj kategoriji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater