JUDO

ISTARSKOM BORCU ČETIRI MEDALJE NA SENIORSKOM PH: Klačar i Družeta do zlata

POVRATAK POBJEDAMA - Dominik Družeta (N. LAZAREVIĆ)

POVRATAK POBJEDAMA - Dominik Družeta (N. LAZAREVIĆ)


Uz sudjelovanje 33 kluba sa 158 natjecatelja, 115 judaša i 43 judašice, u Zagrebu je održano seniorsko prvenstvo Hrvatske. Najuspješnijim klubom pokazao se Zagreb, čiji su se članovi okitili s četiri zlatne, dvije srebrne i šest brončanih medalja, dok je drugi po uspješnosti bio Istarski borac s dvije zlatne, jednom srebrnom i jednom brončanom medaljom. Zlatom su se okitili Robert Klačar i Dominik Družeta, srebro je pripalo Damianu Sokoloviću, a do bronce je stigla Lara Kliba.

Klačaru su za obranu lani osvojenog zlata u kategoriji do 66 kg trebale četiri pobjede, a u finalu je svladao Timona Perića, člana osječke Mladosti. Družeta je pokazao da je teška ozljeda koja ga je više od pola godine odvojila od tatamija stvar prošlosti i stigao je do zlata u kategoriji do 81 kg. Za to su mu također trebale četiri pobjede, a posljednja je bila nad klupskim kolegom Damianom Sokolovićem.

- Peti puta sam postao prvak Hrvatske, ali ovaj put mi je bilo izazovnije jer mi je važno vratiti se u natjecateljski ritam kroz borbe. Vjerujem da će Zagreb biti početak dobrih rezultata na svjetskoj pozornici, rekao je Družeta nakon proglašenja.

Lara Kliba je u polufinalu kategorije do 70 kg poražena od kasnije pobjednice i kolegice iz reprezentacije, Zagrepčanke Lucije Babić, nakon čega je u borbi za broncu svladala Vinkovčanku Dianu Pavlović. Tik do odličja stigao je i Damjan Milošević u kategoriji do 100 kg, kojeg je polufinalu zaustavio kasniji prvak Zlatko Kumrić, član splitskog Studenta. Uslijedila je borba za broncu u kojoj je mladog Puljanina nadjačao Zvonimir Knezović, judaš zagrebačkog Centra. Porazom u prvoj borbi, bez plasmana je u kategoriji do 60 kg ostao Goran Branković.

Dva je predstavnika na prvenstvu imao i Pulafit. Alan Bonomi je izborio polufinale kategorije +100 kg, no onda su uslijedila dva poraza, od Ante Vladimira Batinića (Kaštela) i Jakova Podruga (Alkar) koji su ga pogurali na petu poziciju. S jednom pobjedom i dva poraza, bez plasmana je u kategoriji do 60 kg ostao Manuel Peteh. (I. CEROVAC)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter