JUDO TURNIR U SOLINU

Istarski borac traži osmi uzastopni naslov

| Autor: Ivica CEROVAC
Dean Ilić i Dominik Družeta (N. LAZAREVIĆ)

Nikad nismo robovali nikakvim rezultatskim imperativima. Jedino što želim je da moji dečki danas budu pravi, da svatko od njih bude na najvišoj mogućoj razini i odradi ovo kako treba. Ako u tome uspiju, onda će i rezultat doći, u to ne sumnjam, rekao je trener Dean Ilić

Danas će se u Solinu održati turnir Prve hrvatske lige u judu. Uz istoimenog domaćina, nastupit će Kaštela, Dubrovnik 1966, Pujanke iz Splita, Biokovo iz Makarske i branitelj naslova Istarski borac. Pulski klub može se pohvaliti sa sedam naslova prvaka Hrvatske u nizu, a po osmi uzastopni te ukupno deseti u klupskoj povijesti, trener Dean Ilić krenut će po receptu kojeg prakticira posljednjih godina, s domaćim snagama bez ijednog pojačanja angažiranog isključivo za ovo natjecanje.

Desetorka za Solin

Ilić je u Solin poveo devetoricu judaša, Danija i Roberta Klačara, Gorana Brankovića, Juraja Tekovića, Damiana Sokolovića, Marka Džina, Dominika Družetu, Damjana Miloševića i Dinu Odobašića, a na tatami će po potrebi izići i Shun Kondo, japanski trener koji već dvije i pol godine živi u Puli te uz trenerski rad u klubu povremeno i nastupa.

- Odlučili smo i ove godine nastupiti sa svojim judašima, pa što bude. Neka se vidi koliko smo i kako radili tijekom godine. Imamo dosta manevarskog prostora i mogu slagati razne kombinacije, ovisno o protivnicima, rekao je Dean Ilić, trener Istarskog borca i izbornik hrvatske muške reprezentacije u judu. - Okvirni plan je da jedan bod donese Robert Klačar, neovisno da li će nastupiti u kategoriji do 66 kg ili onoj do 73 kg, a drugi Družeta koji će ovom prilikom nastupiti u kategoriji do 90 kg. Treći bismo trebali osvojiti u kategoriji do 81 kg u kojoj imamo trojicu kvalitetnih boraca, Sokolovića, Džina i Kondoa, premda nije isključeno da u nekim mečevima malo i kalkuliram pa Družetu "gurnem" u kategoriju +90 kg, a Kondo popuni prazninu u onoj do 90 kg.

Ilić priznaje da će biti puno pametniji kad uđe u solinsku dvoranu i vidi sastav protivničkih momčadi.

Solin i Kaštela konkurenti

- Iskreno, nisam se apsolutno ništa raspitivao o konkurenciji te nemam pojma da li su se drugi klubovi nešto pojačali za ligu, ili će nastupiti sa svojim judašima. Bilo kako bilo, teško će moći drastično promijeniti svoju kvalitetu i za očekivati je da bi nam Solin i Kaštela trebali biti najozbiljniji protivnici, Dubrovnik 1966 i Pujanke imaju nešto slabije momčadi, dok je Biokovo totalna nepoznanica, istaknuo je Ilić. - Nikad nismo robovali nikakvim rezultatskim imperativima i s te se strane u našem razmišljanju neće ništa promijeniti. Jedino što ja želim je da moji dečki danas budu pravi, da svatko od njih bude na najvišoj mogućoj razini i odradi ovo kako treba. Ako u tome uspiju, onda će i rezultat doći, u to ne sumnjam.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum