ISTRA 1961

IGRA IZNAD BODOVNOG UČINKA: Uživanje u igranju nogometa najbolji je poziv navijačima

| Autor: Roberto CAR
LAKOĆOM OTKLANJA OPASNOST - Einar Galilea (R. GORŠIĆ/ CROPIX)

Zašto ova momčad "zeleno-žutih" prikuplja simpatije širom Hrvatske? Vrlo jednostavno, zbog jasno vidljivog načina igre, zbog toga što se i s vrha tribina razaznaje što pulska momčad želi u svakom trenutku i, naposljetku, jer i sami igrači Istre 1961 uživaju u tome što rade

Nije u brojkama sve! Najbolji dokaz toga je Istra 1961. Odnosno, igre koje pruža momčad Ivana Preleca, najmlađeg trenera Prve HNL. Kad bi se bavili samo brojkama, osam bodova u osam kola i ne zvuči nešto posebno. Srećom, to je ono što navijače pulskog prvoligaša, a sve ih je više koji dolaze na "Drosinu", ovoga trenutka (naj)manje zanima. Naravno, od bodova se živi, oni određuju plasman na ljestvici, određuju sudbinu kluba. No, sve dok postoji kategorija uživanja u nogometnoj igri, navijači će podržavati momčad i kad rezultati nisu na visokoj razini.

Zašto, dakle, ova momčad "zeleno-žutih" prikuplja simpatije širom Hrvatske? Vrlo jednostavno, zbog jasno vidljivog načina igre, zbog toga što se i s vrha tribina vidi što pulska momčad želi u svakom trenutku i, naposljetku, jer i sami igrači Istre 1961 uživaju u tome što rade. A to je vrlo teško postići. Navijači pulskog kluba to jako dobro znaju.

Dovoljno je prisjetiti se prošle sezone. Isti vlasnik, plaće se redovno isplaćuju, slična momčad. Možda je ona prošlosezonska po individualnom talentu bila čak i kvalitetnija, ali nije išlo. Primjerice, kad je trener bio Krunoslav Rendulić, konačno je posložena dotad vrlo propusna obrana, ali zato od napada nije bilo ni "n". I navijači, bodovima usprkos, nisu uživali u takvoj igri. Potom je stigao Igor Cvitanović i najavljivao napadačku igru. Međutim, obrana je opet postala propusna, a pomaka u napadačkoj igri nije bilo. Usamljeni napadač "zeleno-žutih" u borbi s kompletnom suparničkom obranom bila je "slika i prilika" takve igre. U kvalifikacijama za ostanak protiv Šibenika igralo se s petoricom u zadnjoj liniji i opet bez jasne napadačke vizije.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater