NAJNOVIJERUKOMET

Hrvatska reprezentativka pojačala Umažanke: Kristina Plahinek potpisala na sezonu

| Autor: Mijat GAVRAN
ODSAD U DRESU UMAGA - Kristina Plahinek (Damir ŠKOMRLJ)

Uspjeli smo sa Lokomotivom dogovoriti da nam je ustupi, kako bi prebrodili trenutačno stanje u kojem nam je dragocjena svaka igračica. O vrijednostima Kristine Plahinek ne treba trošiti riječi, to će se najbolje vidjeti i osjetiti u našoj igri, rekao je trener Maros

Za predstojeću sezonu kadar umaških prvoligašica je itekako prorijeđen, što je malo koga ostavljalo ravnodušnim, ponajprije vodeće ljude kluba, pa tako i novoimenovanog trenera Bruna Marosa koji se i tome unatoč uhvatio u koštac s tom činjenicom. No, ipak urodila su plodom nastojanja da se ojačaju ekipne igračke snage. Uz povratnicu Andreu Pavković koja je bila najavila odlazak iz Umaga, neslućeno pojačanje za umaške "lavice" bit će reprezentativka Kristina Plahinek, bivša članica Lokomotive, odnosno dugogodišnja igračica riječkog Zameta.

Pavković ostala

Ta činjenica je razveselila sve u umaškom taboru, dakako i trenera Marosa koji nam je ponudio i svoje viđenje dolaska igračice koja će iduće sezone braniti boje Umaga.

– Za nas su u ovoj situaciji to iznimna pojačanja, posebice kad je riječ o višegodišnjoj igračici Zameta koja je u posljednje vrijeme stekla i status reprezentativke. Uspjeli smo sa zagrebačkim klubom dogovoriti da nam je ustupi kako bi prebrodili trenutačno stanje u kojem nam je dragocjena svaka igračica. O vrijednostima Kristine Plahinek ne treba trošiti riječi, to će se najbolje vidjeti i osjetiti u našoj igri. Tako ćemo uz ostanak Andree Pavković u startnim utakmicama nadomjestiti izostanak Ane Jajčević koja zbog operativnog zahvata prsta desne ruke neće biti spremna za svoju ulogu. Iskreno se nadam da će taj hendikep nadoknaditi Plahinek i Pavković, kako u napadu, jednako tako i u obrambenoj zadaći, rekao je trener Maros.

Protiv Izole

I potom nastavio o aktualnom trenutku.

- I dalje smo kratki s pričuvama, morat ćemo se ustrojiti i racionalnom igrom nastojati doći do željenih rezultata. Za sada pripreme prolaze u skladu s planom, uz poseban program u ovom trenažnom ciklusu s atletskim obilježjima, kako bi što spremniji dočekali početak bodovne utrke, dodao je Bruno Maros.

Prvu provjeru "žuto-plave" imat će u subotu kada će ih ugostiti rukometašice Izole.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam