SZOMBATHELY

Gimnastika: Korent i Šulekić u finalu Svjetskog kupa u Mađarskoj

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tijana Korent i Sara Šulekić plasirale su se u finale na preskoku, odnosno na dvovisinskim ručama natjecanja za Svjetski kup u mađarskom Szombathelyju, dok je debitantica na ovoj razini Nika Kukuljan Frleta druga rezerva za finale na parteru.

Korent (GK Nedelišće) je do svog 39. finala na turnirima Svjetskog kupa došla s petom ocjenom kvalifikacija preskoka (12,816) i u subotu će se boriti za devetu medalju u karijeri.

"Nije nas bilo puno na preskoku, ali trebalo je svejedno odraditi. Uspjela sam to i nadam se da ću u finalu moći odraditi svoje skokove kako treba, s obzirom na to da sam bila bolesna i stvarno me to dosta pogodilo. Osjećala sam se dosta loše na ovom natjecanju. Nadam se da ću biti bolje u finalu", rekla je Korent nakon kvalifikacija.

Sara Šulekić (ZTD Hrvatski sokol), koja je bivša juniorska viceprvakinja Europe na dvovisinskim ručama, izborila je svoje drugo finale na natjecanjima Svjetskog kupa na ovoj spravi. Nakon Mersina prošle godine, sada je sa šestom ocjenom kvalifikacija (12,500) isto uspjela i u Mađarskoj, gdje je finale na rasporedu u subotu od 15 sati.

Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka) na svojoj premijeri je zauzela deseto mjesto na tlu (11,233), dok je na gredi zbog pada bila dvadeseta (8,266). Tina Zelčić (ZTD Hrvatski sokol) je na gredi bila 16.  (10,733), također zbog pada.

U muškoj konkurenciji Hrvatska je imala dvojicu predstavnika na konju s hvataljkama i to u poprilično jakoj konkurenciji, gdje je za finale trebala ocjena preko 14,200, a prvoplasirani Kazahstanac Kurbanov je dobio visokih 15,300. Mateo Žugec (GK Vindija) je zauzeo 15. mjesto sa 13,650, a Marko Sambolec (GK MZ Macan) je bio odmah iza njega s ocjenom 13,450.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater