ISTRA 1961

Haritz Kerejeta: NITI RIM SE NIJE IZGRADIO ZA DVIJE GODINE Činjenica je da je prva momčad morala ostvariti bolje rezultate. Nema nam druge nego mijenjati neke stvari

| Autor: Ivica CEROVAC
(M. MIJOŠEK)

Očekivali smo da ćemo stvoriti momčad koja će biti na većoj natjecateljskoj razini, u tome nismo uspjeli i to je naša greška koju priznajemo. Nema se potrebe skrivati od činjenice da je prva momčad morala ostvariti bolje rezultate, kojima smo se i mi nadali. Nitko nije očekivao da ćemo se toliko patiti ne bi li ostali u ligi, ali nema nam druge nego mijenjati neke stvari i očekivati da će u budućnosti biti bolje, rekao je Kerejeta

Jučer je na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" održana konferencija za novinare na kojoj se prisutnim predstavnicima "sedme sile" obratio Haritz Kerejeta. Generalni direktor Grupacije Baskonia-Alaves osvrnuo se na dvije godine koje su prošle otkad su preuzeli Istru 1961 te predstavio ciljeve i planove za budućnost. Odmah u startu, zahvalio se Mikelu Lauzurici Evoletu, Branku Devideu Vincentiju i Darku Podnaru za odličan posao koji su obavili, istaknuvši kako su u Grupaciji zadovoljni i ponosni na način kako se razvija projekt Istra 1961, koji ih podsjeća na posao koji su napravili u Deportivo Alavesu. Njega su preuzeli kad je bio u velikim dugovima i danas je to zdrav klub, isto kao i Istra 1961 nakon dvije godine, a kad su došli na "Drosini" nije bilo niti nogometnih lopti, zaposlenici nisu primali plaće te se dugovalo doslovno svima, od nabavljača do države.

Na činjenicu da su osigurali preko sto radnih mjesta gleda kao na veliki uspjeh, isto kao i na rad omladinskog pogona, gdje se Kerejeta posebno zahvalio Danijelu Jumiću za posao koji je odradio. Prije dvije godine na tom je planu bila jako loša situacija i igrači su odlazili u druge klubove, a danas Istra 1961 ima sedmoricu mladih hrvatskih reprezentativaca, najviše u klupskoj povijesti. Tim dosegom vezanim uz ustroj omladinskog pogona smatra da je ostvarena prva etapa njihovog puta i stvorena dobra baza da se krene dalje.

Igrališta

Koji bi se uvjeti trebali ispuniti da Istra 1961 napravi toliko željeni korak prema naprijed?

- Želimo li da klub nastavi dalje rasti, trebaju nam alatke, odnosno adekvatni tereni za treniranje. Od našeg dolaska u Pulu ispunili smo sve obveze koje smo preuzeli, ali do dana današnjeg nije se realiziralo sve ono što smo se dogovorili te je potrebno i da suvlasnici kluba ispune svoja obećanja, kako ona pismena, tako i ona dana na riječ. Želimo ovdje ostati dugi niz godina, ali ako se ta obećanja ne ispune, mi smo vezanih ruku i nogu te se ne možemo dalje razvijati u smjeru kojim bismo željeli ići. Mi smo svoje ispunili, a za daljnje poboljšanje moramo igračima koje želimo dovesti ponuditi najbolje mogućnosti za rad, jer će se u protivnom razbježati po drugim klubovima. Prvoklasni igrač želi trenirati na prvoklasnom terenu i sigurno neće doći negdje gdje se mora presvlačiti u kontejnerima.

Što zamjerate Gradu Puli, odnosno što konkretno od njega tražite?

- Grad Pula nije krivac za loše rezultate prve momčadi u dvije prethodne sezone. Nama trebaju nogometna igrališta prvog ranga s odgovarajućim mjerama, a ne da novac koji bi mogli investirati na igrače trošimo na iznajmljivanje, kako bismo prvoj momčadi i omladinskom pogonu omogućili da treniraju i igraju na propisanim terenima. Kad smo došli osiguran nam je bio teren u Štinjanu, ali on ne zadovoljava osnovne uvjete za rad prvoligaške momčadi. Mi ne tražimo da nam se ništa pokloni, već bismo sami investirali u terene, ali nemamo gdje da ih gradimo. Pozicija gdje će se oni nalaziti nije nam bitna, samo da imaju sve zadovoljavajuće uvjete.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini