ZURICH

FIFA kaznila Marseille zabranom transfera

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Međunarodna nogometna federacija (FIFA) izrekla je francuskom prvoligašu Marseilleu jednogodišnju zabranu transfera zbog nepravilnosti oko transfera Senegalca Papea Gueyea.

FIFA je kaznila OM nakon žalbe engleskog Watforda za koji je Gueye potpisao predugovor, ali se potom predomislio.

Do problema je došlo nakon što je Gueye u travnju prošle godine dogovorio transfer iz Le Havrea u Watford. Engleski klub je čak objavio vijest kako je senegalski reprezentativni veznjak dogovorio petogodišnju suradnju.

Međutim, 24 sata kasnije 22-godišnji Gueye se predomislio potpisavši četverogodišnji ugovor za Marseille. Od tada je upisao više od 50 nastupa za OM.

Watford se želio krovnoj nogometnoj organizaciji koja je sada kaznila OM zabranom transfera.

"Olympique de Marseilleu bit će zabranjeno registrirati nove igrače, bilo na nacionalnoj ili međunarodnoj razini, u sljedeća dva i uzastopna registracijska razdoblja," objavio je engleski klub.

"Pape Alassane Gueye i Olympique de Marseille solidarno će platiti Watfordu i odštetu za kršenje ugovora bez opravdanog razloga," dodali su iz Watforda.

Gueye je igrao za Francusku u mlađim uzrastima, prije nego što je prošlog listopada odlučio predstavljati Senegal, odakle su njegovi roditelji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum