ZUERICH

FIFA: 23.5 milijuna zahtjeva za ulaznicom SP 2022

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U posljednjem krugu prodaje ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru, FIFA je zaprimila čak 23.5 milijuna prijava za ulaznice.

To je deset puta više od broja dostupnih besplatnih ulaznica, priopćio je Međunarodni nogometni savez (FIFA).

Najviše zahtjeva za ulaznice stiglo je iz Argentine, Brazila, Engleske, Francuske, Meksika, Katara, Saudijske Arabije i Sjedinjenih Država. Najtraženija je ulaznica za finale 18. prosinca, a najveća potražnja u grupnoj fazi je za utakmice Argentina - Meksiko, Argentina - Saudijska Arabija, Engleska - SAD i Poljska - Argentina.

Ulaznice su u prosjeku 30 posto skuplje nego na prošlom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Najskuplja ulaznica za finale košta 1600 dolara, što je 45 posto više nego prije četiri godine.

Dostupno je još oko dva milijuna ulaznica - već je u prvom krugu tijekom siječnja i veljače prodano 804.186 ulaznica, a FIFA ima na raspolaganju dodatnih 1.2 milijuna ulaznica za sponzore i svoje goste.

Otvarajuća utakmica Svjetskog prvenstva između Senegala i Nizozemske održat će se 21. studenog na stadionu Lusail, kapaciteta 80.000 mjesta. Katar očekuje 1.4 milijuna gostiju koji će posjetiti zemlju tijekom Svjetskog prvenstva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of