ISTRA 1961

Fausto Budicin: U Europi se znaju pravila, dok je kod nas na snazi neki dogovor. STOGA SU MOGUĆE ZLOUPORABE

| Autor: Ivica CEROVAC
Fausto Budicin (CROPIX)

Fausto Budicin (CROPIX)


Koronavirus se ispriječio 47. prvenstvenom ogledu između Istre 1961 i Osijeka, koji se s početkom u 15 sati danas trebao igrati na "Drosini". Umjesto njega, na travnjaku "pulske bombonijere" snagu će odmjeriti juniori Istre 1961 i Orijenta 1919, a za taj će susret Fausto Budicin ustupiti Ivanu Lajtmanu mladog Matea Lisicu. U isto će vrijeme prva momčad pulskog prvoligaša odraditi trening u Medulinu, a vikend bez utakmice dobro će doći nekolicini igrača da zaliječe zdravstvene tegobe koje ih muče.

- Nije to ništa ozbiljno, već manji problemi koji su nastali kao posljedica udaraca i zamora mišića te da se danas igrala utakmica s Osijekom, svi bi oni za nju konkurirali. Kako je ona odgođena, nije bilo potrebe ništa forsirati te će trenirati po modificiranom programu bez duela.

Hujber ima problema s leđima, zbog čega nije igrao na prijateljskoj utakmici s Jadranom, dok je Gržan "osjetio" aduktor. Otišao je to slikati i snimka je pokazala da nema nikakve rupture, a sa strane će raditi i Vuk, koji je dobio nezgodan udarac u list, pa ćemo i njega malo poštedjeti, nabrojao je Fausto Budicin, trener Istre 1961. - Dodatne pretrage pokazale su da Paezu nije ništa te će on od ponedjeljka normalno trenirati s momčadi, a tad bi nam se trebao priključiti i Tomašević.

On jedini ne bi bio na raspolaganju da smo danas igrali s Osijekom, ali fizioterapeut mi je rekao da se od sljedećeg tjedna može vratiti treninzima.

Odgoda utakmice s Osječanima nije s oduševljenjem dočekana u pulskom taboru.

- Mi smo željeli danas igrati te vjerujem da su tako razmišljali i u redovima Osijeka, no ispriječile su se stvari na koje ne možemo utjecati. Svima bi bilo puno lakše da se ranije saznalo kako će se utakmica odgoditi, jer bismo se onda prilagodili i pripremili drugačiji program rada. Ovako smo sve podredili tome da će se utakmica igrati u subotu i kad su nam je dva dana ranije odgodili, bili smo primorani sve planove raditi ispočetka, istaknuo je Budicin. - Kako nam je sljedeća prvenstvena utakmica protiv Hajduka na rasporedu tek sljedeće subote, pokušat ćemo narednih dana dogovoriti neki prijateljski ogled. Problem je u pronalaženju protivnika, ali radimo na tome i bilo bi lijepo da uspijemo nešto organizirati. Ako nam to ne pođe za rukom, odigrat ćemo na treningu između sebe.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater