BRUXELLES

Europska komisija podržala UEFU i FIFU u borbi protiv Superlige

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Europska komisija podržala je Međunarodni nogometni savez (FIFA) i Europski nogometni savez (UEFA) u borbi protiv pojave nove nogometne Superlige, natjecanja najbogatjih klubova koje bi trebalo zamijeniti Ligu prvaka.

"Nema mjesta za neke pojedince koji žele iskriviti višestruku prirodu europskog nogometa. Europski način života nespojiv je s idejom da bi europski klupski nogomet bio isključivo pravo bogatih i utjecajnih", rekao je europski povjerenik za europski razvoj životnog stila Margaritis Schinas za grčki časopis Politico.

Schinas je tako iznio stav Europske komisije o rastućim glasinama da se skupina jakih europskih klubova namjerava ujediniti u vlastitom, zatvorenom nogometnom natjecanju.

Schinas je zajedno s FIFA-om i kontinentalnim nogometnim savezima zaprijetio ozbiljnim posljedicama za sve one klubove i nogometaše koji žele pristupiti novom natjecanju.

Sve nogometne organizacije uključene u FIFA-u naglasile su da neće priznati Superligu, a postojanje još jednog natjecanja u ionako pretrpanom kalendaru skoro je nemoguće. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater