MADRID

Euroliga: Monaco izjednačio, Real poveo 2-0

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izrazito uvjerljivom predstavom i pobjedom od 95-66 protiv Maccabija iz Tel Aviva, košarkaši Real Madrida dodatno su se približili plasmanu na završni Final Four Eurolige.

Real je time poveo 2-0 u četvrtfinalnoj seriji te mu treba još jedna pobjeda za plasman na turnir kojem će domaćin biti Beograd od 19. do 21. svibnja. Utakmica je bila riješena već na poluvremenu kada su Madriđani imali prednost od 19 poena (56-37).

Sergio Llull je postigao 17 poena uz 5-9 za tri poena, dok su po 16 dodali Vincent Poirier i Guerschon Yabusele, s tim da je Poirier tome dodao i deset skokova. Kod Maccabija ni jedan igrač nije postigao dvoznamenkasti broj poena. Hrvatski centar Ante Žižić je odigrao 15 minuta uz osam poena i četiri skoka. Iz igre je gađao 4-7.

Iznenađujuće je Monaco slavio kod Olympiakosa i to čak 96-72, čime je francuska momčad izjednačila u seriji na 1-1. Iako je domaći sastav vodio na početku, do odmora je Monaco okrenuo na 40-28, a potom u nastavku i dodatno povećavao plus.

Mike James je, dakako, bio prvo ime Monaca s 23 poena, dok ga je odlično pratio Danilo Anđušić s 19 poena i pet skokova. Dwayne Bacon je dodao 17 uz šest skokova.

U domaćem sastavu najbolji su bili Sasha Vezenkov (14 poena i četiri skoka) te Kostas Papanikolau (12 poena, šest skokova i tri asista).

Euroliga, četvrtfinale (druge utakmice):

Olympiakos - Monaco 72-96 (serija je izjednačena na 1-1)

Real Madrid - Maccabi 95-66 (Real je poveo u seriji 2-0)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter