EREVAN

EP boks: Poraz Damira Plantića

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski prvak u lakoteškoj kategoriji do 86 kilograma Damir Plantić (32) svoj je nastup na Europskom prvenstvu u Erevanu završio porazom u osmini finala od srpskog reprezentativca Vladimira Mirončikova jednoglasnom odlukom sudaca.

Naš najiskusniji reprezentativac, stariji brat Plantić odlično je otvorio meč, kontragardom zbunio Rusa Mirončikova i zadavao mu veliku glavobolju prednjim desnim direktima. Srpskog Rusa efikasno je držao na distanci, šetao ga u prazno i kažnjavao preciznim direktima. Uvjerljivu prednost i dominaciju u prvoj rundi suci su bodovali samo sa 3-2 u korist Plantića. U drugoj rundi iskusni Rus pronašao je ravnotežu, prolazio kroz Plantićevu distancu, a Plantić je spuštao gard i sve teže održavao ritam i blokirao Mirončikova, osvajača bronce za Srbiju na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Beogradu. Suci su drugu rundu bodovali jednoglasno u korist renomiranog Mirončikova. U trećoj rundi Damir Plantić izvukao je sve što može, s nekoliko preciznih direkata zaustavio Mirončikova, a oba boksača su sve češće bili u klinču. Odluka sudaca otišla je u korist Mirončikova koji je postavljen za drugog nositelja lakoteške kategorije na Europskom prvenstvu.

Damir Plantić je drugi naš boksač poslije mladog Petra Cetinića koji se oprostio od nastupa na Europskom prvenstvu.

Mlađi brat Luka Plantić izborio je četvrtfinale, a treći član BK Salone, još jedan Sesvećanin Marko Zeljko (do 67 kg) i Delničanin iz BK Rijeke Matteo Komadina (do 63,5 kg) boksaju u četvrtak. Luka Plantić u četvrtfinalu poluteške kategorije za medalju boksat će u petak protiv domaćeg favorita Armenca Hakobjana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum