OSIJEK

EHF Cup: Hrvatska želi pobjedu protiv Mađara

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija doputovala je u Osijek, gdje je u subotu u dvorani Gradski vrt s početkom u 18 sati očekuje kvalifikacijska utakmica za EHF kup protiv Mađarske.  

EHF Cup je pripremno natjecanje na kojem sudjeluju reprezentacije koje su se već kvalificirale za Europsko prvenstvo 2022 - Slovačka i Mađarska kao domaćini, odnosno Hrvatska i Španjolska kao finalisti  posljednje europske smotre.

Iako je izbornik Lino Červar imao mnogo poteškoća s okupljanjem reprezentacije, jer je zbog koronavirusa ili samoizolacije pojedinih klubova ostao bez čak 11 igrača, još uvijek na raspolaganju respektabilan i vrlo jak sastav. Uz kapetana Domagoja  Duvnjaka, Luku Cindrića, Željka Musu, Marina Šegu, Manuela Štrleka i povratnika Ivana Čupića od onih iskusnijih, tu su još i mlade snage koje dolaze poput Halila Jaganjca, Ivana Martinovića, Frana Milete tako da izbornik relativno mirno može čekati sraz s Mađarima.

“S dečkima sam uvijek zadovoljan, oni su za mene najbolja reprezentacija i zadovoljan sam da smo se našli nakon toliko mjeseci. Malo smo analizirali našu igru, malo smo osvježili ideje koje imamo za određene sustave igre, tako i za Mađarsku. Mađari imaju nekoliko dobrih igrača. Na čelu s Miklerom, i drugi su tu. Međutim, ovo je opet jedna utakmica gdje ćemo pokušati, iako smo malo hendikepirani, nismo kompletni, ali ćemo pokušati dat sve od sebe kao obično, kazao je izbornik Lino Červar.

“Rijetko kad u ovom dijelu kvalifikacijskih ili prijateljskih utakmica su svi kompletni, u top formi, ali sigurno, pogledali smo njihovu utakmicu sa Španjolcima što su igrali prije dva dana. Jedna ekipa koja ima i glavu i rep, vidi se pečat španjolskog trenera tu, dosta disciplinirani. Prije svega jaka njihova 6-0 zona koju moramo probijati na najbolji mogući način i normalno kao i pečat Hrvatske kao što je bio i dosada, naša kvalitetna 5-1 zona koja bi trebala stvarati veliki pritisak na njih i odraditi koji lagani gol da na najbolji mogući način otvorimo utakmicu i probamo čim prije dovest u našu kontrolu. Jednostavno, falit će nam ljudi kao i uvijek, falit će nam pune dvorane, uvijek jedna motivacija, uvijek jedan nivo više, ali tako je kako je. Nadam se da će se ovo čim prije završiti. Prije svega, za zdravlje svih u svijetu, a onda da će se pokrenuti nešto malo bolje i u sportu pošto stvarno navijači, ljudi, publika, fali i zbog njih se igra", kazao je povratnik Ćupić. 

Mađarska reprezentacija je prije tri dana pobijedila europske prvake Španjolce i najavila borbu za ukupnu pobjedu u tom novom natjecanju. No, hrvatska iskustva s mađarskom reprezentacijom su izvrsna jer u Hrvatskoj još nikada od njih nisu izgubili. Posljednji put s tom reperezentacijom igrali smo na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2017. godine u Rouenu i pobijedili 31-28.

Osijek je inače sretan grad za našu mušku reprezentaciju, posljednji put reprezentacija je u rasprodanom Gradskom vrtu igrala potkraj 2018. godine prvi susret kvalifikacija za ovogodišnji EURO, s kojeg je donijela srebro. No, na ovoj utakmici neće biti gledatelja. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater