PULJANIN KAO PILOT HRVATSKOG BOBA IZBORIO ZOI

Dražen Silić: Živimo svoj san


Hrvatska bob reprezentacija će na Olimpijskim igrama u Pjongčangu, prvi puta u povijesti, imati dvije posade, bob četverosjed i bod dvosjed. Članovi prvog su pilot Dražen Silić, Mate Mezulić i Benedikt Nikpalj kao bočni gurači te Antonio Zelić kao zadnji gurač, dok posadu boba dvosjeda sačinjavaju pilot Dražen Silić i Benedikt Nikpalj. Plasman su naši reprezentativci ostvarili kroz utrke Američkog kupa koje su se održavale u Calgaryiju, Vancouveru i Lake Placidu.

- Ostvarili smo san. Na kraju natjecanja mi smo bili ukupno treći, što je veliki uspjeh reprezentacije. Za ovo sam radio, trenirao, mučio se i smrzavao proteklih deset godina. Sad svi zajedno, na čelu s izbornikom Ivanom Šolom i svim ostalim članovima našeg stožera, živimo naš san. Sad nam je puno lakše jer smo u četverosjedu vrlo rano izborili normu, dok smo u dvosjedu normu ostvarili u posljednjoj utrci. Bili smo bolji od Jamajke koja je možda i kvalitetnija od nas, ali sada oni trebaju čekati kvotu da vide hoće li nastupiti na olimpijskim igrama - rekao je Dražen Silić, Puljanin koji je na poziciji pilota u reprezentaciji zamijenio legendarnog Ivana Šolu.

Kako je došlo do toga da preuzmete ulogu pilota, najvažnije osobe u bobu?

- Kao mlađi trenirao sam atletiku, trčao na 400 metara. Kad sam dobio poziv izbornika Šole da nastupim u bobu, odmah sam ga prihvatio. U početku sam bio "gurač", no imao sam osjećaj da bi bio bolji i korisniji kao pilot. Prvim vještinama pilotiranja bobom naučio me sam Šola. Poslije sam prošao nekoliko tečajeva koje prolaze i najbolji svjetski piloti boba. Na kraju je ispalo više nego odlično. (T. BILIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum