ISTRA 1961

DENIS BUŠNJA: Koliko se budem borio, toliko ću igrati

| Autor: Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ
Denis Bušnja

Iskreno, nismo tražili destinacije na koje bih mogao biti posuđen, a opcija s Istrom otvorila se u posljednji trenutak. Na meni je sada da prihvatim taj izazov i pokušam se nametnuti. Stvari su jasne, koliko se budem borio, toliko ću igrati, rekao je Bušnja u kratkom razgovoru uoči dolaska u Pulu

U petak je hrvatska selekcija do 20 godina na igralištu Kustošije u Zagrebu odigrala prijateljsku utakmicu s vršnjacima iz Francuske. Izbornik Ognjen Vukojević istaknut će da su Francuzi "najjača provjera koju u ovom godištu možete imati". Stoga imponira hrabro izborenih 1:1. Test je zaista bio težak, pa je izbornik Vukojević, kako bi suzbio sve izraženiju prevlast suparnika, na poluvremenu promijenio čak tri vezna igrača. Jedno od osvježenja bio je i Denis Bušnja, novopečeni igrač Istre 1961, koji je zbog obaveza u reprezentaciji odgodio priključenje pulskoj momčadi.

U nastavku spomenute utakmice više je puta odjeknulo "Bule", "Buki" ili "Bušnja". Prizivalo ga se na sve načine s klupe, jer snalažljivi veznjak često je bio u akciji. Kako ofenzivnoj, napadajući i prostor i suparnika, tako i defenzivnoj, kad bi oštro ganjao izgubljene lopte nakon kojih je prijetila francuska tranzicija. Nizak rastom, ali hitar i odlučan, odigrao je pravu mušku rolu u borbenom remiju s fizički osjetno nadmoćnijim protivnicima.

Zadržao se potom kratko ispred svlačionice, nakon što je odložio opremu u torbi s natpisom "HNK Rijeka". Znakovito, jer osim što je i dalje praktički igrač kluba s Rujevice, posudba u Istru 1961 odvila se na način koji i nije ostavio puno vremena za prilagodbu. Doslovce s posljednjim minutama prijelaznog roka dogovoreno je da talentirani 19-ogodišnjak prvoligaško iskustvo slijedećih godinu dana pokuša steći u dresu kluba s "Drosine".

- Da budem iskren, prije toga nismo tražili destinacije na koje bih mogao biti posuđen. Opcija s Istrom otvorila se u posljednji trenutak. Na meni je sada da prihvatim taj izazov i pokušam se nametnuti. Stvari su jasne, koliko se budem borio, toliko ću igrati, konkretno je poručio već na početku razgovora.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater