član pulskog Trojana

Puljanin Daniel Bažant potpisao je ugovor s poljskim KSW-om. ZELG: ONO NAJBOLJE ŠTO EUROPA IMA, A DA NIJE U UFC-U, BORI SE TAMO

Nije ovo nešto što se dogodilo preko noći, već je riječ o jednom procesu koji traje godinama, a ovaj ugovor je stigao kao nagrada za mukotrpan rad koji je prošao Bažant, a skupa s njim i cijeli naš klub. Nevjerojatan je to uspjeh za njega, ali i za ovu našu malu sredinu, rekao je trener Trojana Zelg Galešić

| Autor: Ivica CEROVAC
Daniel Bažant

Daniel Bažant


Daniel Bažant, član pulskog Trojana, potpisao je ugovor s poljskim KSW-om, najjačom europskom organizacijom slobodne borbe. Tim su mu ugovorom zagarantirane četiri borbe koje treba odraditi unutar dvije godine, a prva je na rasporedu već 30. siječnja. Poznato je i ime protivnika, ali s njime se ne smije izići u javnost dok to KSW službeno ne objavi, što bi se trebalo dogoditi tijekom narednih dana.

Od Medulina do Poljske

- Borba će se održati u Poljskoj, u KSW-ovom sportskom kompleksu 40-ak kilometara udaljenom od Varšave, uz provođenje najrigoroznijih epidemioloških mjera. Ništa neće biti prepušteno slučaju te ćemo se u tjedan dana četiri puta testirati na koronavirus. Prvi test napravit ćemo u Puli i s tim nalazima otići put Poljske, gdje će nas testirati odmah po dolasku. Prije borbe uslijedit će novo testiranje i potom još jedno nakon povratka u Pulu, nadovezao se Zelg Galešić, trener pulskog Trojana. - S obzirom da smo ovu borbu prihvatili tri i pol tjedna prije njenog održavanja, ona je dogovorena po "catchweight" pravilima, što znači da će se borcima na vaganju tolerirati težina do 68 kilograma, iako je dozvoljeni limit za perolaku kategoriju 66 kilograma.

Premda ovaj ugovor nema direktnu poveznicu s Armagedonom na kojem će najuspješniji od četvorice finalista također nastaviti karijeru u KSW-u, sigurno je kako su predstave što ih je Bažant pružio na zagrebačkom turniru pripomogle tome da ga Poljaci uzmu pod svoje okrilje.

- KSW je bio jedan od sponzora Armagedona i sigurno je da su Poljaci pomno pratili sve borbe na turniru, jer oni usprkos ovoj pandemiji redovno održavaju turnire u svojoj zemlji i stalno su u potrazi za novim talentima. Bažant je odradio dvije odlične borbe koje nisu ostale nezamijećene i sada je postao dio europske kreme. Borci koji nastupaju u KSW-u su elita, ono najbolje što Europa ima, a da nije u UFC-u, decidiran je Galešić. - Nije ovo nešto što se dogodilo preko noći, već je riječ o jednom procesu koji traje godinama, a ovaj ugovor je stigao kao nagrada za mukotrpan rad koji je prošao Bažant, a skupa s njim i cijeli naš klub. Krenuo je na "našim" turnirima Medulin Fight Night i Gladiator Fight Night, od amatera preko semi pro borbi do profesionalaca i evo ga sada u najjačoj europskoj organizaciji. Nevjerojatan je to uspjeh za njega, ali i za ovu našu malu sredinu.

I drugi Trojanac tim putem

Pobjednička kombinacija se ne mijenja, pa će Bažant i dalje nastaviti trenirati u Trojanu pod Galešićevom paskom, dok će mu sparing partneri u najvećoj mjeri biti klupski suborci.

- Svjesni smo da se sada igra podigla na jedan veći nivo i da je normalno vrijeme, sigurno bismo Bažanta poslali u neke dobre kampove van Hrvatske te usto nastojali u Pulu dovesti jače sparing partnere. Otišli bismo i do Zagreba, gdje treniraju najbolji domaći borci iz njegove kategorije, ali to sada ne možemo napraviti jer su sve dvorane zatvorene. Samim tim bit ćemo primorani trenirati u improviziranim uvjetima, ali mi smo poznati po tome da se možemo prilagoditi na sve, pa nam i ova situacija ne bi trebala stvarati prevelike probleme, istaknuo je Galešić, priznavši kako ne može dočekati dan kad će napokon otvoriti vrata dvorane. - Skroz nas je poremetila ova pandemija. Taman smo se preselili u novu dvoranu na Mornaru u koju je investirano puno novca i imamo mnogo bolje uvjete za rad. U klub se upisalo dosta novih članova zbog kojih su se angažirali i novi treneri, kojih sada u klubu imamo devet. Fenomenalno nam je krenulo tih desetak dana, a onda su nas opet zatvorili.

Sa zatvaranjem dvorane poklopila su se i dva otkazivanja finala Armagedona, za koje je Bažant tempirao formu, što je dovelo do novih problema.

- Kad nam je svima postalo jasno da od tih borbi u 2020. godini neće biti ništa, usporili smo s radom i premda je Bažant nastavio trenirati, nisu to bile pripreme za borbu, već samo održavanje forme. Shodno s time, možemo reći da je u ovom trenutku na 30 posto od željenog nivoa, ali pred nama su tri tjedna i mislim da nećemo imati problema da ga dovedemo u najbolju moguću formu. Mišići pamte, oni imaju svoju memoriju i brzo će to doći na svoje, a Bažant je imao odličnu 2020. godinu i vjerujem da ćemo samo nastaviti niz, smatra Galešić. - Život mu se sada okrenuo naopačke i postao je jedan od rijetkih boraca koji može živjeti od slobodne borbe. Naravno, puno je tu još ulaganja u njega, jer s ovime nismo stigli do cilja, već samo nastavljamo put kojim smo krenuli. Na ovome ne mislimo stati, jer već duže vrijeme pregovaram za ulazak još jednog mog borca u KSW i nadam se da će uskoro Trojan imati dvojicu svojih članova u najjačoj europskoj organizaciji slobodne borbe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini