TAJLANdSKI BOKS

DANAS U ARENI BORILAČKI MUAY THAI SPEKTAKL: Prvenstvo Hrvatske u dnevnom programu, spektakularne borbe u večernjem terminu

Gledatelji će u večernjem terminu moći prisustvovati pet najzanimljivijim finalima prvenstva Hrvatske, što muškim, što ženskim, "super fightu" profesionalnih boraca u kategoriji do 65 kilograma te final four turniru boraca do 73 kilograma, koji će imati itekako dobar razlog da osvoje turnir - pobjedniku će, naime, Punch Gym iz Pule platiti put na Tajland...

| Autor: Roberto RAUCH


Rimski Amfiteatar u Puli danas će postati poprište spektakularnih borbi u tajlandskom boksu - u glavnom večernjem terminu nastupit će renomirani borci iz nekoliko zemalja, dok će u dnevnom terminu, s nešto kasnijim početkom, ovisno o kiši, svoje snage već oko podne odmjeriti juniori i juniorke, mlađi seniori i mlađe seniorke, a zatim i seniori i seniorke na prvenstvu Hrvatske.

U večernjem terminu održat će se pet najzanimljivijih finala prvenstva Hrvatske, što u muškom, što ženskom, "super fightu" profesionalnih boraca u kategoriji do 65 kilograma te final four turniru boraca do 73 kilograma, koji će imati itekako dobar razlog da osvoje turnir - pobjedniku će, naime, Punch Gym iz Pule platiti put na Tajland, gdje će moći dvaput na dan trenirati s lokalnim borcima, imati plaćenu borbu protiv jednog od njih, a bit će mu osigurani i hrana i smještaj.

Važan kriterij za izbor u reprezentaciju

U užem organizacijskom timu stoje Senad Ramakić, Denis Vojniković te renomirani istarski borac Teo Mikelić, a današnje borbe prokomentirao je i predsjednik Hrvatskog saveza tajlandskog boksa Mario Franić.

- Obišli smo i dio klubova koji djeluju u Istarskoj županiji, prezadovoljni smo viđenim. Sve ovo što se događa u Istri veliki je korak u razvoju tajlandskog boksa. A samo prvenstvo Hrvatske u Areni bit će neviđeni spektakli i važan kriterij u izboru reprezentacije za odlazak na velika natjecanja. Svi imaju priliku, a u reprezentaciji će biti samo najbolji, kazao je Franić.

Natjecanje "Punch it Newcomer Challenge" ovoga puta u Puli

Premda su građani Pule i dalje navikli gledati ga unutar ringa, Teo Mikelić se ovoga puta našao u organizaciji turnira. Ništa lakši zadatak, kaže, u odnosu na borbe unutar ringa.

Imamo 70-ak prijavljenih boraca

- Pula zaista ovo zaslužuje i ponosni smo. Organizacija je bila teža nego što smo očekivali, ipak je Arena na otvorenom i još nismo sigurni hoće li pasti kiša. Uz to, jedan je borac iz Srbije danas bio primoran otkazati nastup, na granici ga nisu pustili u Hrvatsku te se morao vratiti nazad. U podne smo morali naći još jednog borca, no srećom smo uspjeli nešto iskombinirati. Taj će borac morati malo korigirati kilažu, budući da ima nešto više kila, ali ima dovoljno vremena na raspolaganju.

Organizacija stvarno nije šala, mislim da je puno lakše odraditi meč nego ga organizirati! Ipak, mislim da će sve biti u redu, samo da nas još i vrijeme posluži. Alternativa nam je, u slučaju kiše, bio Dom hrvatskih branitelja, no danas smo razgovarali s raznim meteorolozima i, kako stvari stoje, kiša sutra ne bi trebala padati nakon deset ujutro. Ring je složen i natkriven ceradom, kazao je Mikelić te nastavio.

Teo Mikelić (Snimio Roberto Rauch)

- Event je trebao početi u deset - imamo sedamdesetak prijavljenih boraca, što bi značilo da bi s prvim dijelom završili nakon otprilike šest sati, dakle oko četiri popodne. Trebala je slijediti pauza od četiri sata, do osam navečer, kada počinje glavni program večeri. Ovako ćemo s prvim dijelom započeti negdje između podne i dva, a zatim bez pauze ili s kraćom pauzom nastaviti s glavnim dijelom večeri, kazao nam je Mikelić jučer u Domu hrvatskih braniteljima, gdje su se borci službeno vagali.

Talijan Alex Avogadro (Snimio Roberto Rauch)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter