ISTRA 1961

DAN D NA DROSINI: Suradnja između sportskog direktora Javiera Morana i trenera Ivana Preleca nije više moguća

| Autor: Ivica CEROVAC
U NOVU SEZONU S NOVOM MOMČADI - Dobar dio igrača koji je osigurao ostanak više ne stanuje na Drosini (Milivoj MIJOŠEK)

Kao novi trener spominje se Fausto Budicin s kojim je Moran već obavio neformalni razgovor iz jednog jedinog razloga, kao osvetu Prelecu koji se drznuo izići u javnost i priznati kako na "Drosini" ne teku med i mlijeko, a da je glavni uzrok tome i jedini kamen spoticanja upravo sportski direktor

Nogometaši Istre 1961 u novu će prvoligašku sezonu krenuti gostovanjem kod Hajduka, koje je na rasporedu u nedjelju 16. kolovoza s početkom u 17.55 sati, a već pet dana kasnije, u petak 21. kolovoza, na "Drosinu" im stiže Dinamo. Taj će se dvoboj igrati s početkom u 20.05 sati i to je jedino što u ovom trenutku možemo reći sa punom sigurnošću, a tiče se "zeleno-žutih". Sve ostalo vezano uz te utakmice, od toga tko će na njima braniti pulske boje, do toga tko će momčad voditi s klupe, još je pod velikim znakom pitanja.

Nakon odrađenih kvalifikacija protiv Orijenta 1919, igrači su dobili četiri dana slobodno i prvi trening zakazan je za danas, ali on se neće održati. Umjesto njega, dogovoren je radni sastanak nakon kojeg bi neke stvari, nadamo se, trebale biti jasnije. Jedna stvar je i bez sastanka svima jasna, a to je da Javier Moran i Ivan Prelec ne mogu funkcionirati zajedno te jednog od njih, a možda i obojicu, iduće sezone nećemo gledati na "Drosini". Nije tajna da Sergio Fernandez, sportski direktor Alavesa i čovjek koji kroji sportsku politiku Istre 1961, iz samo njemu znanih razloga drži leđa Moranu, glavnom krivcu za još jednu mizernu sezonu "zeleno-žutih".

Ako se Fernandeza bude pitalo, tu nema nikakve dileme da je Moranova pozicija nedodirljiva te da Prelec već može odjaviti stan u Puli i krenuti svojim putem. No, pitanje je što o svemu tome misli Jose Antonio Querejeta, čelni čovjek Grupacije Baskonia-Alaves koja je već uložila popriličan novac u Istru 1961. On se dosad nekako držao po strani u cijeloj ovoj priči, ali i do "velikog gazde" su morale doći informacije da definitivno nešto nije u redu s klubom u kojem sportski direktor ne uspijeva funkcionirati niti s članovima stručnog stožera, niti s igračima, a usto su i odnosi s poslovnim dijelom na samoj granici podnošljivosti.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini