KICKBOXING

PULSKI BORAC SUTRA NASTUPA U TALLINU. Teo Mikelić: Ponovo sam željan dokazivanja

Remmer je kvalitetan borac, iznimno tvrd s kontra gardom te najviše prijeti lijevom nogom i lijevim koljenom. Tu je najjači i čim uđe u klinč, odmah "poteže" koljenom, dok s druge strane nema neki boks i dosta izgleda pasivan u tom segmentu te u tome vidim svoju šansu, rekao je vodnjanski borac

| Autor: Ivica CEROVAC
Teo Mikelic na Tajlandu

Teo Mikelic na Tajlandu


Pred Teom Mikelićem, članom pulskog Punch it Gyma, peta je borba otkad je jesenas na neodređeno vrijeme stigao u amsterdamski Mike's Gym. Ona će se održati sutra u glavnom gradu Estonije Tallinnu, a nasuprot 29-godišnjeg Mikelića stajat će godinu dana mlađi domaći borac Ott Remmer. Dogovorena je na tri runde po tri minute u kategoriji do 71 kg, a odvijat će se u sklopu borilačke priredbe koju organizira estonska promocija The League.

- Imao sam ponudu da se protiv Remmera borim 7. svibnja u organizaciji litavske promocije King of Kings, pod čijim sam patronatom odradio nekoliko prethodnih borbi, ali ovaj termin mi je više odgovarao. Uspjet ću ovako poslije borbe "skočiti" tjedan dana doma, a onda slijedi povratak u Nizozemsku i pod punim gasom nastavljam dalje s treninzima, poručio je Teo Mikelić iz Amsterdama, neposredno pred odlazak za Tallinn u kojem ga danas očekuje službeno vaganje. - Remmer je kvalitetan borac, iznimno tvrd s kontra gardom te najviše prijeti lijevom nogom i lijevim koljenom. Tu je najjači i čim uđe u klinč, odmah "poteže" koljenom. Premda je mlađi od mene, ima čak 11 borbi više, a po onome što sam iz njih mogao vidjeti, nema neki boks i dosta izgleda pasivan u tom segmentu te u tome vidim svoju šansu. Spreman sam i složio sam dobru taktiku, ali govorio sam tako i prije borbe s Narauskasom, pa nije dobro ispalo. Mogu ja sada svašta pričati, ali trebam to pokazati u ringu.

Mikelić je od studenog prošle godine nanizao tri pobjede. Svladao je Litavca Aurimasa Krukauskasa, Ukrajinca Vjačeslava Andrejeva i Poljaka Huberta Dylewskog, da bi mu seriju 19. ožujka, na "Turniru četvorice" u Vilniusu, prekinuo Litavac Mindaugas Narauskas.

- Jednostavno me iznenadio. Fokus mi na početku borbe nije bio dobar, on me uspio pogoditi i baciti na pod. Uzdrmao me tim udarcem te premda sam se digao i nastavio borbu, nisam se stigao oporaviti tijekom brojanja. Narauskas je to osjetio, namirisao je krv i navalio. Nije mi dao da dođem k sebi i premda me više nijednom nije srušio, sudac u ringu mi je još dvaput brojao na nogama i borba je bila završena u prvoj rundi. Bio je to idealan scenarij za njega, jer je neokrznut ušao u finale, a moje razočaranje takvim raspletom bilo je još veće jer je u njemu Narauskas poražen od Dylewskog, kojeg sam tri tjedna ranije svladao, istaknuo je Mikelić. - Lako je biti general poslije bitke, jer onda su svi pametni i svi sve znaju, ali ovo vam je takav sport. Nisam ga podcijenio, ali jedan trenutak nepažnje je bio dovoljan. Usto, dobio sam tri meča za redom, borio sam se svaki mjesec dana i sve sam to skupa počeo olako shvaćati. Kao da sam upao u neku kolotečinu i ušao sam u ring s razmišljanjem da slijedi još jedan protivnik kojeg ću lako riješiti i nastaviti dalje. S te strane mi je taj poraz čak i dobro došao, da me malo spusti na zemlju i sve ovo skupa počnem shvaćati kako treba.

Mikelić priznaje da mu povratak u Amsterdam nakon poraza od Litavca nije bio lagan.

- Dva dana sam bio zatvoren u stanu i vrtio neke filmove po glavi. Nakupilo mi se puno toga, osjetilo se određeno zasićenje i počela me smetati činjenica što dugo nisam bio doma, ali nisam čovjek koji će se tek tako predati. Usponi i padovi su normalan dio života, pa tako i sporta te ne smijem već na prvom padu odustati i tražiti bilo kakva opravdanja. Želim li biti najbolji, moram gurati i onda kad bi svi odustali te sam brzo shvatio da se moram trgnuti, ili ću upasti u još veću depresiju, naglasio je Mikelić. - Znao sam da se trebam pokrenuti, izići među ljude i malo popričati s nekim te sam se treći dan vratio u dvoranu i opet prionuo treninzima. Sve što je bilo maknuo sam sa strane i krenuo ispočetka. Proradio je nakon tog poraza u meni neki inat, opet sam "gladan" i željan dokazivanja. S druge strane, prisutan je sada i dodatni stres, jer sam svjestan da ovo borbu moram pobijediti, ali on će nestati čim se popnem u ring.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter