RUKOMET

Ciljevi umaške momčadi su stasanje mladih snaga I ŠTO MIRNIJA SEZONA

| Autor: Mijat GAVRAN

Prva utakmica će pokazati puno toga, iako smo bez Vujića, te Majića, Lučina i Čirjaka koji su izabrali nove sredine. Sudeći prema trenutačnom stanju, prinove su se nametnule pristupom i na dobrom su putu da u našoj momčadi iskažu svoje vrijednosti, rekao je trener Goran Sinčić

Bogatiji za još jednu, istina nepotpunu, sezonu u Premijer ligi su rukometaši Umag. Ponajprije mlađi članovi momčadi iskusili su štošta u prvenstvenoj dionici natjecanja. Iako s teškoćama koje ih ustaljeno prate, dijelilo ih je tako malo od spokojnijeg dijela, doigravanja bez rezultatskog imperativa. Na kraju prvenstvene dionice trebali su igrati u Ligi za ostanak, no odgodila ju je pojava koronavirusa. Itekako zahtjevna bi to bila zadaća, no većina je u umaškom taboru vjerovala, ponajprije struka i iskusniji igrači, da mogu zadržati članstvo u elitnom hrvatskom društvu.

Domaći proizvod

Zanimljivo je da su Tomislav Bošnjak i društvo u završnici prošlosezonske etape pokazali momčadsku kvalitetu na gostovanju kod Varaždinaca, izravnog suparnika za što bolju poziciju u Ligi za ostanak. Također, umaški je pomlađeni sastav u Osijeku izborio plasman u četvrtzavršnicu Kupa Hrvatske. Oba gostovanja su pokazala na čemu temelji svoju igru momčad Umažana. To su igrači na krilnim pozicijama koji su, zahvaljujući svojim vrlinama i shematskom sustavu kojega upražnjava stručni stožer, potvrđivali svoje odlike. Gotovo vršnjački dvojac, Gabriel Buvinić (21) i Marin Sinčić (20) su domaći proizvod, od mini-rukometnog uzrasta, te najbolja potvrda da je orijentacija na vlastite snage najplodonosnija strategija plavo-žute udruge.

Poslije neplaniranog zastoja u natjecanju i radu, već sredinom kolovoza i ljetnim uvjetima unatoč, po epidemiološkom naputku većinu trenažnog ciklusa uglavnom na otvorenom igrači i struka su odradili na opće zadovoljstvo. Taj dojam je pomalo zasjenio izostanak završnog čina, jakih pripremnih utakmica.

– Svi žalimo za tim iz razloga što bi početak prvenstva dočekali uigraniji, dobili uvid u pravu formu svakog igrača i momčadi. No, što je, tu je. Uspjeli smo odigrati tri ogledne utakmice onu prvu u Karlovcu te dvije s Buzećanima. Nismo bili u mogućnosti s momčadima iz susjedne Slovenije imati još koju jaču provjeru, jer njima je prvenstvo počelo ranije, a preko granicu se nije moglo. Moramo se zadovoljiti s učinjenim i što je najvažnije, svi igrači su zdravi, tako da bi u Varaždinu mogli zaigrati najspremniji, ističe trener umaške momčadi Goran Sinčić. - Pripremno razdoblje je pokazalo da smo na planu fizičke spreme učinili najviše što se moglo i to zahvaljujući mom suradniku za taj segment Rinu Podreki. Igrači su se istinski trudili da taj temeljni dio aktivnosti odrade što djelotvornije, a na to nam ostaje nadograđivati, potrebno tijekom prvenstva.

- Bilo što reći kada je u pitanju predstojeća sezona, poradi svih ovih okolnosti bilo bi više nagađanje, nego istinska procjena. Prva utakmica će pokazati puno toga, iako smo bez Vujića, te Majića, Lučina i Čirjaka koji su izabrali nove sredine. Na iskusnog Igora Vujića ne možemo računati, jer su u pitanju njegove radne obveze koje ne uspijeva uskladiti s trenažnim radom. Nema druge nego pokušati na neki način nadoknaditi njegov izostanak u novoj sezoni koja će biti zahtjevna, u što ne sumnjam. Sudeći prema trenutačnom stanju prinove su se nametnule pristupom i na dobrom su putu da u našoj momčadi iskažu svoje vrijednosti.

O pripremljenosti vratara i dalje skrbi Zoran Srebrnić i logično je očekivati da će umaški čuvari mreže biti na visini zadaće. Uz najiskusnijeg člana plavo-žute momčadi Tomislava Milinkovića, nadolazeća sezona bi trebala biti u znaku afirmacije i mlađih vratara, novopridošlog Filipa Perića te najmlađeg Svena Matijevića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater