UMAG

Brnjac: Dvojica Top 10 igrača u finalu Umagu imaju veliki značaj za Hrvatsku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, koja je prošle godine svjedočila trijumfu Carlosa Alcaraza na umaškom ATP turniru, našla se među uzvanicima i na ovogodišnjem finalu, uoči kojeg je naglasila da finalni dvoboj dvojice Top 10 igrača u Umagu ima veliki značaj za Hrvatsku. 

"Veliko mi je zadovoljstvo i ove godine biti na ovom turniru. Željela bih čestitati organizatorima na vrhunskom turniru. Kroz tjedan dana imali smo priliku vidjeti sjajne igrače, po prvi puta u finalu imamo dvojicu Top 10 svjetskih igrača. Ministarstvo turizma i sporta će i dalje podupirati financijski ovakve događaje i ovaj turnir. I ove godine Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica su pomogli financijski s preko dva milijuna kuna organizaciju ovakvog događanja", izjavila je ministrica Brnjac, koja je na finalu 32. izdanja Plava Laguna Croatia Opena bila i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

Upitana je li u Hrvatskoj dovoljno raširena svijest o važnosti velikih sportskih događaja za promociju Hrvatske, ministrica je odgovorila: 

"Kad pogledate da su u finalu u Umagu dvojica Top 10 igrača, ne moramo govoriti koliki je to značaj za Hrvatsku. Iz godine u godinu sve je veća percepcija značaja ovakvih manifestacija i upravo zato Ministarstvo turizma i sporta podupire velike sportske manifestacije, pogotovo ovakve. Kad pogledamo i proračunska sredstva Ministarstva turizma i sporta: 2017. su bila oko 230 milijuna kuna za pet krovnih udruženja, za velike sportske manifestacije i sportsku infrastrukturu, a sada je to preko 438 milijuna kuna, plus što smo dodali i 60 milijuna kuna za krovna udruženja u loptačkim sportovima. Povećali smo i sredstva za sportsku infrastrukturu, jer nam je izuzetno važno da imamo što veći dio infrastrukture koja će biti pristupačna djeci, mladima i sportašima. Na tome ćemo i dalje nastaviti raditi."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter